Siyaset Haber Girişi : 22 Ağustos 2014 13:00

Gözler, Kabine Revizyonu'na çevrildi

Gözler, Kabine Revizyonu'na çevrildi
AK Parti'nin yeni genel başkan adayı Ahmet Davutoğlu'nun, kongrede seçilmesinin ardından kuracağı kabinede yer alacak isimler de konuşulmaya başlandı.
Erzurumajans-Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti'nin kurucularından rnBurhan Kuzu'nun ismi Adalet Bakanlığı veya Başbakan Yardımcılığı için rngeçerken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Başbakan rnErdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın rnAkdoğan'ın Başbakan Yardımcısı olabileceği belirtiliyor. Davutoğlu'dan rnboşalacak Dışişleri Bakanlığı için ise AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun rnadı geçiyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip rnErdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinin rnardından gözler 27 Ağustos'ta yapılacak olan AK Parti kongresi rnsonrasında kurulacak hükümete çevrildi.

AK Parti'nin rnkurucularından ve 12 yıldır Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini rnyürüten, Meclis Başkanlığı seçimlerinde, Başbakan Recep Tayyip rnErdoğan'ın tavsiyesi üzerine adaylıktan vazgeçen Burhan Kuzu'nun, rnkulislerde, Başbakan Yardımcılığı veya Adalet Bakanlığına getirileceği rnkonuşuluyor. 17-25 Aralık operasyonlarında paralel yapıya karşı dik rnduruşuyla Başbakan Erdoğan'ın yanında yer alan ve yaptığı açıklamalarla rndikkat çeken, 3 dönem kuralına takılan Kuzu'nun kabineye girmesine AK rnParti grubu da destek veriyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.