Siyaset Haber Girişi : 16 Mayıs 2014 23:00

Gözütok: Bu acı hepimizin ortak acısıdır

Gözütok: Bu acı hepimizin ortak acısıdır
Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, Soma'da meydana gelen maden faciasının ardından acı içerisinde kıvranan vatandaşların madden ve manen yanlarında olunması gerektiğini söyledi.
Erzurumajans-Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, Soma'da meydana gelen maden faciasının ardından acı içerisinde kıvranan vatandaşların madden ve manen yanlarında olunması gerektiğini söyledi.

"Bu acı hepimizin ortak acısıdır ve tarifi yoktur" diyen Gözütok, "Bu gibi felaketlerde yapılması gereken en önemli şey elimizden geldiğince acı içerisinde kıvranan vatandaşlarımızın madden ve manen yanlarında olmaktır.

Gücü yeten herkesin bireysel ve sosyal bir halk hareketlenmesi ile Soma'ya yardım eli uzatması gerektiği gibi, tüm siyasi oluşumların ve Sivil Toplum Kuruluşlarının olaya hassasiyetle yaklaşması gerekmektedir. Ülke olarak yaşadığımız bu zor süreç bizleri yeniden kenetlemeli, milli birlik ve beraberlik şuuru ile bizleri hassasiyete sevk etmelidir. Bizler Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanlığı olarak devletimizin ve milletimizin bu konuda üzerimize ödev olarak adledeceği her türlü vazifeye hazırız. Bu meseleye siyasi bir kin ve nefret ile değil, insani bir duygu yoğunluğu ile kendi sorunumuz olarak görmeli ve bu hassasiyetle yaklaşmalıyız.

Aziz Türk Milleti'nin elemini yürekten paylaşıyor ve yaşıyoruz. Bu vesile ile tüm halkımıza baş sağlığı ve taziye dileklerimizi sunarak, Maden kazasında şehit olan işçi kardeşlerimizin aziz hatıratlarını selam, dua, saygı ve minnet ile selamlıyor, geride bıraktıkları ailelerine Allah'tan sabır ve metanet vermesini diliyorum." Diye onuştu.

KAZA VE KADER İNANCI İLE KUSUR VE İHMALİN ÜZERİ ÖRTÜLMEMELİDİR

Yapılan çalışmaların çok hassas bir süreç olduğunu bu süreçte tüm halkımızın itidalli ve sakin olması gerektiğini dile getiren Gözütok, "Yaşanan acının boyutu büyük olduğu için halkımızın sabrı pamuk ipliğine bağlı durumdadır. Özellikle mülki amirlere bu konu ile ilgili olarak ciddi görevler düştüğünü belirtmeliyim. Çalışma ekiplerinin daha rahat olması gerektiğini, üzerlerinde baskı hissetmemelerini ve özellikle dışarıda çalışmaları takip eden kazazede ve yakınlarına gerekli ilgi ve alakanın gösterilmesi, Kızılay tarafından bölgede mutlaka çadır ve aş evi kurması gerekmektedir" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.