Kültür-Sanat Haber Girişi : 28 Mart 2013 14:23

GSF'de ''27 Mart Dünya Tiyatro Günü''

GSF'de ''27 Mart Dünya Tiyatro Günü''
"27 Mart Dünya Tiyatro Günü" dolayısıyla Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, Haldun Taner'in " Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" adlı oyununu Güzel Sanatlar Fakültesi tiyatro salonunda sergiledi.
Erzurumajans-"27 Mart Dünya Tiyatro Günü" dolayısıyla Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, Haldun Taner'in " Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" adlı oyununu Güzel Sanatlar Fakültesi tiyatro salonunda sergiledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Reşat Karcıoğlu, "Uzun yıllardır şehrimizde tiyatro severlerin takdirini toplayan tiyatro etkinliklerimiz, yurt içinde de üniversitemiz ve fakültemizin tanıtılması bakımından önemli bir görev üstlenmektedir." dedi.
Karcıoğlu, "Bölgemize ve şehrimize tiyatroyu en iyi şekilde sunan bölümümüz, aralıksız olarak her yıl kısa oyunlar ve bir büyük oyun sahnelemektedir. Bölümü oluşturan üç sanat dalının Dramatik Yazarlık, Oyunculuk ve Sahne Tasarımı akademisyen ve öğrencilerinin etkin katılımı ile ortaya konulan oyun, tiyatroya temel olarak kaynaklık eden " İnsan" kavramı üzerinde yoğunlaşmakta "iyi-kötü" çatışması üzerinden mesajını vermektedir " diye konuştu.

Tiyatroyu Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Samih Diyarbakır, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler izledi.
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.