Bölge Haber Girişi : 18 Haziran 2011 00:03

GSF'li çaylaklara tebrik yağıyor!..

GSF'li çaylaklara tebrik yağıyor!..
Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Heykel Bölümü'nde önce bölüm mezunlarının, ardından yüksek lisans öğrencilerinin sergilerine heveslenen birinci sınıf öğrencilerinin açtığı 'Çaylaklar Sergisi' büyük beğeni topladı.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Heykel Bölümü'nde önce bölüm mezunlarının, ardından yüksek lisans öğrencilerinin sergilerine heveslenen birinci sınıf öğrencilerinin açtığı 'Çaylaklar Sergisi' büyük beğeni topladı.

Öğrencilerinin ısrarlarına dayanamayan GSF Heykel Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bulat'ın 'Haydi hazırlanın' demesiyle genç heykeltıraşlar, bir yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru eserlerini 'Çaylaklar Sergisi' adı altında fakülte koridorunda sergiledi. Doç. Dr. Bulat, heykellerin yapımında kullanılan çoğu malzeminin hurdalıklardan toplandığını vurguladı. Doç. Dr. Mustafa Bulat, "Bu yıl mezun ettiklerimizin ve lisans öğrencilerinin sergilerini kıskanan birinci sınıf öğrencilerinin açtığı sergi ilgi topladı. Gerçekten mesleklerini seviyorlarmış. Mezuniyet döneminde açacakları sergiyi herhalde muhteşem olur" dedi.

Birinci sınıf öğrencileri, sergiyi gezmeye gelenlere cam, ayna kırıkları, demir, metal parçalarından yaptıkları heykelleri anlatırken heyecanlandı. Diğer taraftan da atölyelerde yarım kalan işlerini tamamlayan öğrenciler, iyi bir heykeltıraş olmayı hedeflediklerini belirtti. Birinci sınıf öğrencisi Merve Urfalay, "Mezun olan ve yüksek lisans öğrencilerinin yaptığı sergiyi açıkçası kıskandık. Bizler de sergi açmak istedik. Önce birinci sınıfta böyle bir şey olmadığını söylediler. Bölüm başkanımıza ısrar edince bizleri kırmadı ve sergi açmamıza izin verdi. Biz de bu işte daha yeni olduğumuz için 'Çaylaklar' adını verdiğimiz sergiyi açtık. Çok mutluyuz. Yaptığımız eserleri büyük bir övgü ile sergiliyoruz" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.