Bölge Haber Girişi : 02 Eylül 2010 00:03

GSİM sayesinde denizi gördüler!..

GSİM sayesinde denizi gördüler!..
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sportif faaliyetlerindeki başarılarına, Gençlik Merkezleri kapsamında düzenlenen etkinlikleri de kattı

Erzurum Ajans-Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sportif faaliyetlerindeki başarılarına, Gençlik Merkezleri kapsamında düzenlenen etkinlikleri de kattı. Erzurum GSİM Genç Değişim Projesi’nde gençleri deniz kampları ile tanıştırdı.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bu yaz sezonunda 120’si Erzurumlu genç olmak üzere, bölgeden toplam 450 genci kamplara gönderme başarısı gösterdi. Yaz boyunda toplanma merkezi olan Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü Ağrı, Kars, Artvin, Ardahan ve Iğdır ile Erzurum’dan 450 genci bu yaz doğa ve deniz kamplarıyla tanıştırdı. Erzurum GSİM, Genç Değişim Projesi Kapsamında hayatlarında hiç deniz yüzü göremeyen gençlere deniz keyfi yaşattı. Gençler, Erzurum’un yanı sıra bölgeden gelen gençlerden bir çoğu hayatlarında ilk kez deniz görmenin ve denize girmenin mutluluğunu yaşadı. Toplanma bölgesi olan Erzurum’da bir araya gelen gençler, Genç Değişim Projesi Kapsamı’nda 8’er günlük kamplar çerçevesinde İzmir -Çeşme, Aydın- Kuşadası, Denizli, Antalya, Çanakkale, Bolu, Trabzon ve Mersin gibi illeri gezerek, doğayı gördüler ve denize girdiler.

TAKDİRLİK ÖĞRENCİLER GİTTİ

Bu yaz sezonunda Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü faaliyet programında yer alan Genç Değişim Projesi Kapsamında yaşları 13 ile 20 arasında değişen ve dersleri iyi olan ancak maddi durumu iyi olmayan öğrencilerden seçilen gençler 8’er günlük kamplara götürüldü. Ücretsiz Deniz ve Doğa Kamplarına katılan öğrenciler, tatil yapmanın mutluluğunu yaşarken, kampların tüm masrafları Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından karşılandı. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün toplanma merkezi olduğu kamplar çerçevesinde maddi durumu iyi olmayan ve derslerinde başarı göstererek takdir, teşekkür alan öğrenciler kamplara gönderildi.

BİLECİKLİ GENÇLERİ ERZURUM AĞIRLAMIŞTI

Genç Değişim Projesi kapsamında yapılan Deniz ve Doğa Kampları Yaz Boyunca devam ederken, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü Haziran ayında Bilecikli gençleri ağırlamıştı. 17 kişiden oluşan grup Erzurum’da kaldığı bir haftalık süre içerisinde şehrin tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra 2011 UNIVERSIADE için yapılan spor tesislerini gezip görme şansı yakaladılar.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün Genç Değişim kampları doğrultusunda bu yaz Erzurum’dan 120, Ağrı, Ardahan, Kars, Iğdır ve Artvin illerinden toplam 450 genci 8’er günlük dönemler halindeki kamplara gönderdiklerini belirtti. Çintimar, Erzurum olarak, Haziran ayında da Bilecikli gençleri ağırladıklarını belirterek, Gençlik Değişim Projesi kapsamında Temmuz ayında da Erzurum ekibinin Bilecik’i ziyaret ettiğini ve bu ili gezip görme şansı yakaladığını söyledi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “ 13-20 yaş grubundaki gençlere ücretsiz gençlik kamplar düzenledik. Amacımız bu kamplar çerçevesinde yeni dostlukların kurulmasını sağlamak, üretmeyi öğretmek ve paylaşmayı öğretmektir. Gençlere daha iyi kampçılığı sunmaktır, bu doğrultuda kamplara götürdüğümüz ve tatil yapma sansını verdiğimiz gençlerimizi yine evlerine teslim ettik” dedi.

Oldukça neşeli bir ortamda gerçekleşen Genç Değişim Kamplarında gençler müzik, eğlence, tiyatro ve sportif faaliyetlerde gerçekleştirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.