Güle güle Lütfü ağabey!

Tam da Erzurumspor ile tanıştığım güne rastlar onu da tanımışlığım. Ama onunla samimiyetim Cemal Gürsel'de değil de daha çok Gemalmaz Çarşısı'nda oldu. Maçtan, muçtan elini eteğini çekmişti ben onunla o Gemalmaz Çarşısı'nda merhabalaşmaya başladığım zamanlar. Aramızdaki onca yaş farkına rağmen bir arkadaş gibiydi her zaman bana. ''Harçlığın var mı?' diye soran, düşünceli zamanında, 'Neyin var?' diye meraklanan, her karşılatığında illa ki hatırını soran bir arkadaş.. *** Bir gün Erzurumspor'un Reyhanlı ile çok önemli bir maçı vardı. Çalıştığım Türkiye Gazetesi'nde o önemli maç için bir haber yaptım ve yıllar sonra o Amigo Gıggıl Lütfü'ye 'Gel finali bu maçta yap. Son bir kez o taraftarı coştur, jübileni yap'' dedim. Olmak ya da olmamak anlamında bir maçtı ve taraftar desteğine inanılmaz ihtiyaç duyulan bir karşılaşmaydı. Sağolsun, kırmamıştı. Zaten nazik adamdı, davetimizi karşılıksız bırakmamıştı. Koşa koşa geldi. Mahmut, Levent, Sebahattin, Ufuk, Kamil, Abdullah, Mehmet, Adüsselam, B.Fatih, Çetin ve Muhammet'ten oluşan bende güzel izler bırakan o güzelim kadronun oynadığı maçta amigo Lütfü tribünlerde görevini yapmış, tribünlere vedası o maçla olmuştu. 5-0 Erzurumspor'un kazanıp ligde kalmayı sağladığı o maçta ben de ilk defa canlı olarak o efsane amigoyu tribünde görmüş olmuştum. Seyirci gerçekten, olduğundan daha farklı, bir başkaydı o gün. Lütfü ağabey tribünlerde yerini almış, 90 dakika boyunca mavi-beyazlı tribünleri dalgalandırıyordu. Müthiş becerikliydi, o zamanların amigosu Baraka Yusuf'a da adeta amigoluk dersi vermişti o gün. İşte o maçta tribünlere veda eden Lütfü ağabeyinin hayata vedası da bugün olmuş. Duyduğumda gerçekten yakın bir arkadaşımı, bir kardeşimi, ağabeyimi kaybetmiş gibi oldum. Gerçekten büyük bir üzüntü içerisinde yazıyorum bunları. Onunla ve kankası Yılmaz ağabeyi ile yaşadığımız onca güzel, gırgırlı günler de bir bir film şeridi gibi önümden geçiyor. O'nu bu son yolculuğunda yanlız bırakmayacağız. İnanıyorum ki ben gibi binlerce seveni de benim kadar vefatına üzüldüğü o Lütfü ağabeyiyi bu son yolculuğunda yanlız bırakmayacaktır. Mekanın cennet olsun Muhtar amca. İnşallah nurlar içinde yatarsın Lütfü ağabey. Biz senden razıydık, rabbim de razı olsun.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mehmet karaağaç 01 Ocak 1970 02:00

    ALLAH mekanını cennet etsin lütfi abi...

  • Türker AKBABA 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurumun değerlerine göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkürlerimi sunarak başlamak istiyorum.Lütfü dedeyi (Dede diyorum çünkü dedemin samimi arkadaşı olması sebebiyle) en son bundan 2-3 ay önce hastahanede Dedem Mehmet Zöhtü AKBABA ile ziyaret ettik anılarını anlattılar vs derken Bir ayağını kaybetmiş ve 1 hafta sonrada diğer ayağı kesilecek olan Lütfü dedemiz halinden o kadar memnun ve O kadar şükür içerisindeydi ki çok etkilendim .Başta yanından ayrılmayan Çok kıymetli EŞİNE ve AİLESİNE Allahtan sabır diliyorum.Mekanın cennet olur inşallah GIGGIL DEDE......