Bölge Haber Girişi : 25 Şubat 2012 19:18

Gümüşhane'de karayolları çalışmaları

Gümüşhane'de karayolları çalışmaları
Karayolları 10. Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, bölünmüş yol ve tünel çalışmaları ile Gümüşhane-Trabzon arasının 1 saatin altına, Erzurum-Trabzon arasının ise 4 saate ineceğini söyledi.
Erzurum Ajans-Karayolları 10. Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, bölünmüş yol ve tünel çalışmaları ile Gümüşhane-Trabzon arasının 1 saatin altına, Erzurum-Trabzon arasının ise 4 saate ineceğini söyledi.
Yeşil, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geldiği Gümüşhane'de gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kurumunun Gümüşhane ve bölgede yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Yeşil, Gümüşhane'nin komşu kentlere en geç 2014 yılında tamamen bölünmüş yollarla ulaşım sağlayacağını söyledi.
Gümüşhane-Trabzon arasında yapımı devam eden Trabzon-Aşkale bölünmüş yol çalışmasının öncelikle önem arz eden kuzey-güney güzergah projelerinden birisi olduğunu kaydeden Yeşil, "Şu an için sadece Gümüşhane-Trabzon arası değil, Trabzon'dan Erzurum'un Aşkale ilçesi sınırına kadar olan bölümün tamamı ihale edildi. Öncelikle Trabzon-Maçka, Maçka-Karaalan, Köstere-Gümüşhane, Gümüşhane-Kale, Bayburt-Maden, Maden-Aşkale Kop sınırının tamamı ihale edildi. Özellikle Torul-Gümüşhane arasında ciddi çalışmalar
yapılıyor" dedi.
Gümüşhane-Kelkit-Erzincan yolunun ihalesinin yapıldığını ve nisan ayında şantiye kurulup çalışmaların başlanacağını kaydeden Yeşil, bu çalışmaların hepsini 2014 yılında herhangi bir ödenek sıkıntısı yaşamadan bitirip hizmete sunacaklarını dile getirdi.
Yapılan bölünmüş yol ve tünellerle ciddi manada amortisman gideri ve zaman israfının önüne geçileceğinin altını çizen Yeşil, özellikle Gümüşhane-Trabzon arasındaki Zigana Tüneli'nin önümüzdeki günlerde yapımının da gündeme gelmesiyle birlikte iki şehir arasındaki mesafenin 1 saatin altına düşeceğini, sürücülerin kar ve kış şartlarından minimum etkileneceğini belirtti.
İkisu-Şiran yolunun da önümüzdeki süreç içinde hızlı bir şekilde tamamlanacağını, Köse-Bayburt yolunda çalışmaların başladığını, Gümüşhane çevre yolunun da projesinin yapıldığını ifade eden Yeşil, ayrıca Gümüşhane'nin içinden geçen karayolunun iyileştirme projesinin de yapıldığını, ihalelerin yapım aşamasına geldiğini söyledi.
Gümüşhane'nin yanı sıra bölge illerinde yapılan çalışmaları da değerlendiren Yeşil, dönem içerisinde Gümüşhane ve bölgede özellikle yol projeleri noktasında ciddi atılımlar yapılmış olacağını söyledi.
Aşkale-Trabzon bölünmüş yol çalışmaları kapsamında Kop Tüneli'nin de ihale edildiğini, kış şartlarından çıkıldığında Kop Tüneli'nde çalışmaya başlanacağını belirten Yeşil, Trabzon-Erzurum güzergahının tamamen bitmesi halinde bugün 5,5-6 saat olan Erzurum-Trabzon seyahatinin 4 saate ineceğini, bunun da yöre insanı ve ülke ekonomisine çok büyük katkıda bulunacağını kaydetti. Yeşil, "5 bin 200 metrelik Cankurtaran Tüneli hızla devam ediyor. 2 bin 800 metresi delinmiş durumda. Ovit Tüneli 29 Şubat'ta ihale
edilecek. Şebinkarahisar bağlantısında Eğribel Tünelleri var. Bölgemizin yol yapım inşaatları bittiğinde, kuzey-güney koridorları ciddi manada rahatlamış olacak. Bu da bölge insanın kalkınmasına, kuzeyle güneyin bağlanmasına, özellikle bölgemizin turizm altyapısının diğer bölgelerle paylaşılması ve turistlerin gelmesi daha konforlu yollar olduğu için hızlanacaktır. Yol sonuçta medeniyettir. Gidemediğiniz yer sizin değildir. Bu ulaşılabilirlik maksimum konforlu hale geldiğinde bölgemize çok ciddi katkılar
s
unacak" ifadelerini kullandı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.