İlçeler Haber Girişi : 12 Temmuz 2012 14:30

Güney Kore'den gelip şelale'yi temizlediler

Güney Kore'den gelip şelale'yi temizlediler
Uzundere Belediyesi'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Güney Koreli bir grup öğrenci Tortum Şelalesi'nde temizlik yaptı.
Erzurum Ajans-Uzundere Belediyesi'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Güney Koreli bir grup öğrenci Tortum Şelalesi'nde temizlik yaptı. Sadece temizlik yapmak için 7000 bin kilometre yol kateden Güney Koreli gençler, "Türklere çok şey borçluyuz. Sizler için ne yapsak azdır" dediler.
Uzundere Belelediye Başkanı Halis Özsoy'un davetlisi olarak ilçeye gelen Güney Koreli lise ve üniversite öğrencileri doğa harikası Tortum Şelalesi'nde ve ilçeye bağlı bazı köylerde temizlik yaptı. Çevre temalı sosyal bir proje hazırladıklarını ve proje kapsamında Güney Kore'den öğrenci davet ettiklerini anlatan Başkan Özsoy, "Kırsal turizmin önde gelen noktalarından olan ilçemizde temizliğe büyük bir önem veriyoruz. Bu noktada halkın da dikkatini çekebilmek için böyle bir çalışma yaptık. Güney Kore'den gelen öğrenci kardeşlerimiz başta şelale olmak üzere bazı köylerimizi pırıl pırıl yaptılar. Bunu gören vatandaşlarda temizlik çalışmasına katıldılar" dedi.

"TEMİZLİĞİN DİLİ EVRENSELDİR"

Temizliğin dilinin evrensel olduğuna dikkat çeken Başkan Özsoy, şöyle dedi: "Güney Koreli gençler ve halk kısa sürede kaynaştı. Gençlerin çöp topladığını gören vatandaşlar bu davranışları karşısında onlara ikramda bulunuyor. Dil sorununu da bir şekilde hallettiler. İnternetin de yardımıyla gayet iyi anlaşıyorlar. Türk kültürünü ve geleneklerini öğrenmek için çok istekliler." Türkiye'de olmaktan çok mutlu olduklarını anlatan Güney Koreli gençler de, "Türkiye'yi ve Türkleri çok seviyoruz. İki ülkenin çok sıkı dost olduğunu biliyoruz. Öyle ki tarih kitaplarımız Türklerden bahsediyor. Sizlerin sayesinde burada olduğumuzu biliyoruz o yüzden sizler için ne yapsak azdır" dediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.