İlçeler Haber Girişi : 19 Eylül 2012 18:00

Güzelyurt'un güzel yolları

Güzelyurt'un güzel yolları
Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi kapsamında Palandöken Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen “Güzelyurt Köyü Beton Parke Taş Kaplama İşi”, bir ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.
Erzurum Ajans-Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi kapsamında Palandöken Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen “Güzelyurt Köyü Beton Parke Taş Kaplama İşi”, bir ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.
Amacı, susuz veya suyu yetersiz köy ve bağlılarının, sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması ve köy yollarının kalite ve standartlarının yükseltilmesi olan KÖYDES Projesi kapsamında, Palandöken Kaymakamlığı tarafından yürütülen projeler vatandaşların yüzünü güldürüyor.

Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Güzelyurt Köyüne daha önce yine KÖYDES kapsamında içme suyu götürüldüğünü hatırlatarak, Köylere Hizmet Götürme Birliğinin SODES kapsamında yürüttüğü “Oyunla Büyü” projesi ile de çocuk oyun parkı yapıldığını belirtti. Bu proje ile 4 bin m² parke taşının köy yollarına döşendiğini ifade eden Kaymakam Esmer, projenin amacına uygun olarak, yolların kalite ve standartlarının yükseltildiğini, aynı zamanda kırsal kalkınmada önemli bir gereklilik olan temel fiziki alt yapı sorunlarının çözümünde büyük bir adım atıldığını söyledi. Esmer, ilçeye bağlı köylerin yaşam kalitelerinin geliştirilmesi çalışmalarına devam edeceklerini de vurguladı.

Hizmetlerin sürdürülebilir olması için köy sakinlerinin yapılan çalışmaları sahiplenmesi gerektiğini, söyleyen Kaymakam Esmer: “Önemli olan her defasında yeniden yapmak değil, yapılanı korumaktır. Ancak bu durumun geliştirilmesi ile hizmetlerden verim alınabilir.” Dedi.
Köy sakinleri de yapılan çalışmalardan ve köylerine getirilen hizmetlerden duydukları memnuniyeti ifade ederek Kaymakam Esmer ve ekibine teşekkürler etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.