Hacı Sekmen

Bayram hazırlıkları şehirde oldukça belirgin. Kurban kesme alanı belirleyerek şehirde kötü görüntüler oluşması büyük ölçüde engellendiği için başkanı tebrik etmek istiyorum. 10 yıldır bu kadar kolay halledilebilecek olmasına rağmen bu görüntülere maruz kalmışız.

Bayramımızın Mübarek olmasını isteyen Büyükşehir başkanımızın afişleri, bilbortlarda, elektrik direklerinde rengârenk boy gösteriyor.
Reklamın bu kadar yoğun ve abartılı olanına pek alışkın olmadığımız için doğrusu garipsedim. Tabii bu reklamların birde maddi boyutu var ki onu mevzubahis etmenin bir anlamı yok. Belediyemiz için çekirdek parası bile değildir(!)

Başkanımızın Hac'da olduğunu bu vesileyle öğrenmiş olduk, belki burada olsaydı  israf haramdır gerekçesiyle abartanları ikaz eder masrafları kısardı diye aklımdan geçmişti. Malum bizde kraldan çok kralcı enflasyonu her zaman var olmuştur.

Bayram namazı için Lalapaşa Camii'ne gitmiştim, çıkışta lokum paketleri ikram edildi üzerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yazısı yapıştırılmıştı. Her pakette yarım kilo lokum vardı sanırım. Paketin üzerindeki yazıdan anladığım şey belediyeden çok Başkan'ın ismi ön plana çıkarılmıştı.

Sanırsınız lokumların parasını Başkan cebinden ödemiş.  Lokum paketlerinin üzerinde Bayramımızı kutlayan yazıda sadece "Erzurum Büyükşehir Belediyesi" ifadesi olsaydı bu ikramı İtfaiyeden Remzi, temizlik işlerinden Cevdet, tahakkuktan Hasan,  zabıtadan Zeki"nin ikramı olarak mı anlardık? Başkan Mehmet beyin yaptığını anlamaz mıydık ki, adınıön plana çıkarma ihtiyacı duyulmuş.  

Sanki, ikramın parasını cebinden karşılamış gibi. Her mahfilde Hz Ömer'in devletin mumuna gösterdiği titizliği, hassasiyeti anlatan dinci siyasi zevat kendilerinin sorumlulukları altındaki kamu yaşamlarında,
burada kurumdan çok kurumun başındaki kişinin ön plana çıkarılması doğru mu?

Hiç bir masraf, israf kaygısı güdülmeden kişisel reklamı belediyenin sırtına yüklemenin etik olup olmadığının kaygısını duymayanların, "helal mı, haram mı" hususunu düşünmesini beklemek saflık olur.

Sayın Başkan Sekmen, Hac'dan döndüğünde ziyaretine geleceklere ikram edeceği Hurma konusunda da lokum kadar cömert olacak mı?
Hurmaları oradan mı getirecek yoksa İstanbul'dan mı?
Yoksa lokumu aldırttığı yerden mi sipariş verdirecek göreceğiz.

Reklam için israf da sınır tanımayan bu yeni zihniyet mezarlık ziyaretine gidenlere de çikolata ikram ediyorlardı, mezarlığın giriş kapısında onlarca boşalmış çikolata kolileri ikramdaki israfın boyutunu gösteriyordu.

Merkezde ortalama 300 bin kişi yaşıyor her aile 4 kişiden ibaret olsa en az 75 bin hane vardır her haneden iki kişi Bayram namazına gitse üç aşağı beş yukarı 15 bin kişiye lokum ikram edilmiştir.  Buda 7- 8 ton eder.  Mezarlıkta dağıtılan çikolatalar hariç

Ne hikmetse dini hassasiyetlerini ön plana çıkaran siyaset erbabı helal, haram konusunda pek hassas değiller. En azından ve hafifinden israfın da haram olduğu gerçeğini hatırlasalar!

Anadolu'da bir Türkü vardır; "Herkes kesesinden yesin içsin, davetim var benim" Bu türküde olduğu gibi halkın parasıyla halka lokum ikram edip kendi reklamını yapıyor.

Ayrıca takdir edileceği üzere başkan Sekmen Büyükşehir başkanı olabilir ama Hınıs'ın köyündeki vatandaşın oyunu da alarak seçildi. Madem bir ikram varsa neden oralarda yaşayanlara da ikramda bulunulmuyor. Neresinden tutarsanız tutun,  elinde kalan bir durum var vesselam.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Memleketi yıllarca yönetip Büyükşehir adıyla anılıp köy görüntüsüne ulaştıran bu güzel şehrimizi doğunun parisi olarak alıpta parisin ucra mezrasına dönüştüren Belediye Başkanlarımız ne yaptı acaba bu güzide şehrimize önce onu sorgulamak sonrada lokum çikolata hesabına dönmek lazım. Bu söylemleriniz kalburla su taşıma hikayesine benziyor. 60 yıldır bu şehirde yaşıyorum ilk kez hizmetlerini gördüğüm ve şahit olduğum bir belediye Başkanına rastladım. Belediye Başkanımız ile şehrimiz için çalışan ekibine başarılar diliyor, kendilerine Allah Yardımcısı olsun derim. Kör gözle bakan insanlarında bir göz dr.na başvurmalarını tavsiye ediyorum.