Ekonomi Haber Girişi : 16 Ocak 2016 16:30

Halkbank'tan Erzurum'da, 'Kadın ve Genç Girişimcilik' zirvesi

Halkbank'tan Erzurum'da,  'Kadın ve Genç Girişimcilik' zirvesi
Halkbank Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen "Kadın ve Genç Girişimciler Bilgilendirme Toplantısı" Erzurum'da yapıldı.
Erzurumajans- Halkbank Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen "Kadın ve Genç Girişimciler Bilgilendirme Zirvesi" yapıldı. 

 Büyüykşehir Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki toplantıya AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Halkbank Erzurum Bölge Koordinatörü Gökhan Yiğit, KOSGEB İl Müdürü Veysel Vural, Sivil toplum kuruluşu başkanları, kadın ve genç girişimci adayları katıldı.

TAŞKESENLİOĞLU:  KADINLARIMIZ İŞ DÜNYASINDA DAHA ÖZGÜR OLACAK

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, kadın ve genç girişimciler için ülkemizde her türlü ekonomik desteğin verildiğini belirterek,  "Bugün Türkiye'de gelişmenin güçlü olmanın yeni bir adımını atıyoruz. AK Parti olarak seçim beyannamelerimizden bir tanesi de güçlü müreffeh bir ülke yaratmanın en temel şartlarından birinin özellikle kadın ve genç girişimcilik olmasının gerekliliğine inanıyoruz. Burada kadınlarımız ve gençlerimize verilecek fırsatlardan bahsediyoruz. Bunlardan birisi kadın ve genç girişimcilerimize vereceğimiz 50 bin TL'lik ilk iş kurmak için hibe desteği. İkincisi kadın ve genç girişimcilerimizin kendi işlerini kurma safhasında ortaya düştükleri finansal sıkıntıları giderebilmek adına talep ettikleri kredinin yüzde 85'inin kefaletinin kredi garanti fonundan karşılanması. Böylelikle yüz bin TL'lik kredinin 85 bin lirasını devlet sizin adınıza kefil olmuş olacak. Dolayısıyla önünüzde bulunan finansal engeli aşmış oluyorsunuz. Kadınlarımız ve gençlerimizin iş dünyasına daha özgür ve daha rekabetçi ortamlarda daha başarılı olmalarını sağlayacağız" dedi.


BAŞKAN SEKMEN: GİRİŞİMCİLİK RİSK ÜSTLENMEKTİR


Girişimciliğin risk üstlenmek olduğunu vurgulayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmeni, "Bu şehirde üretim ve istihdamı gerçekleştirmediğimiz sürece yaptıklarımızın hiçbir kıymeti olmayacaktır. Çünkü bu Erzurum için istiklal ve istikbal mücadelesidir. Girişimcilik risk üstlenmektir. Bir ülkenin ekonomik olarak kalkınması için emek, sermaye, toprak ve girişimcisi olmalıdır. Bu üretim faktörlerinin her birisi önemlidir. Ama girişimci her şeyden önemlidir. Osmanlı gibi büyük bir imparatorluğun yıkılmasının en önemli nedenlerinden birisi kendi ülkesinden girişimcilik yeteneğinin olamamasındandır. Eğer emek, sermaye eksikse dışarıdan temin edilebilir. Ancak girişimci eksik olduğu zaman başarılamamaktadır. Bu yüzden girişimci faktörü son derece önemlidir. Bir ülkede girişimcinin desteklenmesi şüphesiz o ülkenin kalkınması için gereklidir" diye konuştu.


YILDIRIRM: FİKRİ OLAN HER GİRİŞİMCİNİN YANINDAYIZ


Halkbank'ın girişimcilik kültürünü sahiplendiğine vurgu yapan, Halkbank Erzurum Bölge Koordinatörü Mücahit Yıldırım  ise şunları söyledi:


"Üreten Türkiye'nin Bankası olarak, esnafımızın gücünü korumasına; KOBİ'lerimizin ve girişimcilerimizin büyümelerini sürdürmesine destek olmaya devam ediyoruz. Girişimcilik kültürünün yaygınlaşması için teknolojik ve yenilikçi iş fikri olan girişimcilere desteğimizi artırıyoruz. Bizim için girişimci, üreterek değer yaratan; risk alarak yenilik yapan kişidir. Fırsatları gözleyen, geliştirdiği yeniliği ekonomiye kazandıran kişidir. Halkbank olarak girişimciliği ve inovatif fikirleri teşvik etmeyi, istihdamı artırmayı, girişimcilerin yeni iş kurmalarını ve ekonomik hayata katılmalarını desteklemek bizim başlıca arzumuz. Bizler bu sayede istihdam oranlarının artmasına, ülkemizde girişimcilik oranlarının yükselmesine destek olabilir ve ekonomik büyümenin hedeflerle uyumlu ilerlemesine katkı sağlayabileceğimize inanıyoruz." 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.