Erzurum Haber Girişi : 29 Eylül 2023 10:40

Halkın sağlığı ile oynuyorlar!

Halkın sağlığı ile oynuyorlar!
Erzurum'da köy tereyağı adı altında merdiven altı sahte ürün satan işyerlerine yönelik denetimler sıklaştırıldı. Denetimlerde ürünlerden numune alan ekipler, standartlara uygun olmayan satıcılara cezai işlem uyguladı.

Erzurum’da köy tereyağı adı altında merdiven altı sahte ürün satan işyerlerine yönelik denetimler sıklaştırıldı. Denetimlerde ürünlerden numune alan ekipler, standartlara uygun olmayan satıcılara cezai işlem uyguladı. Bu tür ürünlerin alınmaması konusunda vatandaşları uyaran Aziziye İlçe Tarım Müdürlüğü, 174 alo ihbar hattına ihbarda bulunulmasını istedi.

 

 

Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan tereyağında oynanan oyunlar, insan sağlığını doğrudan tehlikeye düşürüyor. Piyasa fiyatının çok altında satılan sözde tereyağlarının içerisine boya, tereyağı aroması, margarin, don yağı ve patates püresi gibi maddeleri konularak üretimi yapılıyor. Genellikle markasız veya merdiven altı işletmelerin tezgâhlarını süsleyen bu tür tereyağları vatandaşların sağlığını tehdit ediyor.

 

Erzurum’da yaygınlaşıyor

 

Artan enflasyon ile birlikte süt ürünleri fiyatlarının yükselmesi hileciliği beraberinde getiriyor. Tarım ve hayvancılık merkezi olan Erzurum’da Coğrafi İşaret Tescil Belgeli ürünlerin aksine hiçbir etiketi olmayan açık tereyağı satışı yapılıyor. Fiyatı gerçeğine oranla düşük olan bu ürünler, vatandaştan rağbet görüyor.

 

Merdiven altı üretilen bu ürünlere karşı Erzurum Aziziye İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri denetim gerçekleştirdi. Şarküteri ürünlerinin satıldığı işyerlerini denetleyen ekipler, etiketsiz tereyağlarını inceleme altına aldı. Standartlara uymayan ürün satan iş yerlerine cezai işlem uyguladı.

 

 

Markalaşmış ürünleri alın!

 

Vatandaşları gıda terörüne karşı dikkatli olmaya çağıran Aziziye ilçe Tarım Müdürlüğü, sosyal medya hesabından şu uyarıları yaptı;

 

“Özelikle bölgemizde coğrafi ve yöresel markalaşmış süt ürünlerinin değerini koruması ve tüketicinin gerçek süt yağı içerikli tereyağı tüketmelerini desteklemek amacıyla tereyağı numuneleri alınarak Gıda Laboratuvarlarına göndermekteyiz.

 

Kıymetli yetiştiricilerimizin emeklerini çalarak köy tereyağı şeklinde yapanlara lütfen güvenmeyin ve bizlere Alo 174 ile ihbarda bulunun. Bu tür satış yapanlar, hem çitçimizin emeklerine saygı duymayarak hem siz kıymetli tüketicilerimize tereyağı adı altında bitkisel yağ içerikli margarin satarak zarar vermektedir.”

 

Gerçek işletmeler zarar ediyor merdiven altı kazanıyor!

 

Artan enflasyon nedeniyle vatandaşlar içinde ne olduğunu bilmediği sahte tereyağına rağbet edince, Erzurum’da AB standartlarında üretim yapan yerel firmalar zarar edip kapasitesini düşürmek zorunda kaldı. Sahte tereyağı imal eden merdiven altı işletmeler ise aksine % 100 kapasite ile çalışarak halkın sağlığı ile oynamaya devam ediyor.  Kaynak/Pusula

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mustafa 29 Eylül 2023 11:34

    Erzurumda ne kafeler ne lokantalar nede kantinler denetleniyor icraat sıfır. Milletin vicdanına birakılmış durumda