Bölge Haber Girişi : 13 Aralık 2010 16:10

Hamamlar sanat evi oluyor!..

Hamamlar sanat evi oluyor!..
Han, hamam, cami ve medrese gibi 88 tarihi esere ev sahipliği yapan Erzurum'da, Vakıflar Bölge Müdürlüğü7nce restore edilen hamamların kiracı bulunamadığı için sanat evine dönüştüreleciği bildirildi.

Erzurum Ajans-Han, hamam, cami ve medrese gibi 88 tarihi esere ev sahipliği yapan Erzurum’da, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce restore edilen hamamların kiracı bulunamadığı için sanat evine dönüştüreleciği bildirildi.

Türkiye’nin tarihi eser bakımından en zengin illeri arasında yer alan Erzurum’da tarihi eserlerin yaşatılması için gerekli restorasyonların sürdürüldüğünü belirten yetkililer, 2010’da kent merkezinde 12’si cami, 5’i hamam, 2’si han ve biri türbe olmak üzere 20 tarihi yapının restore edildiğini kaydetti. 2011’de tarihi Çifte Minareli Medrese'nin yanı sıra 18 tarihi eserin restorasyonu için proje hazırlandığını ifade eden yetkililer, “Restore edilen hamamlar kiraya verildi ama kimse talipli olmadı. Bunun için hamamları birer sanat evi olarak değerlendireceğiz. Ayrıca çatlaklıklardaki hareketleri 6 ay süreyle izlenen Çifte Minareli Medrese’nin yıllardır yapılması planlanan ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen restorasyonuna da 2011 Mayıs’ta başlanacak” diye konuştu.

Restorasyon konusunda para sıkıntısı olmadığını kaydeden yetkililer, yapılan her iş için ayrı ayrı hazırlanan projelerin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun onayından geçmesi gerektiğini, uzun süren işlemler nedeniyle restorasyonların biraz yavaş ilerlediğini kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.