İlçeler Haber Girişi : 03 Eylül 2012 11:30

Hasankale karpuzu çıktı

Hasankale karpuzu çıktı
Erzurum’un Pasinler ilçesinde son birkaç yıldır üretilen Hasankale karpuzu, bu yılda çıkmasıyla büyük ilgi görmeye başladı.
Erzurum Ajans-Erzurum’un Pasinler ilçesinde son birkaç yıldır üretilen Hasankale karpuzu, bu yılda çıkmasıyla büyük ilgi görmeye başladı.
Pasinler ilçesinde son yıllarda yetiştirilen ve ismini ilçenin eski adından alan Hasankale karpuzu vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Kilosu 50 kuruşa satılan karpuzu yiyen vatandaşlar tadının çok iyi olduğunu söylüyorlar. Hasankale karpuzunu üreticiden alıp, manavında satan Hüseyin Turan, Hasankale karpuzunun aromasının ve tadının çok iyi olduğunu belirtti.
Turan, "Pasinler’de son yıllarda yapılan desteklerle karpuz yetiştiriciliği yapılmaya başlandı. Mevsim şartlarından dolayı burada karpuz yetiştirilmez diyenler olsa da Atatürk Üniversitesi ve BTC şirketlerinin geçen yıllarda vermiş oldukları destekle üreticiler Hasankale karpuzunun yetiştirilmeye başladı. Hasankale karpuzuna ilçe halkının yanı sıra Erzurum merkez ve ilçelerinden de büyük bir talep var." dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.