Erzurum Haber Girişi : 23 Şubat 2022 15:05

Hasankale lavaşı coğrafi işaret aldı

Hasankale lavaşı coğrafi işaret aldı
Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası, Hasankale lavaşına coğrafi işaret ve tescil belgesi alarak koruma altına aldı.

ERZURUM AJANS - Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan Hasankale lavaşı coğrafi işareti ve marka tescil belgesi müracaatı onaylandı.

 

Pasinler lavaşını koruma altına almak için 2019 yılında yapılan başvurunun onaylanmasının ilçede sevinçle karşılandığını söyleyen Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Taşbaşı, Erzurum’un ve Pasinler’in markalaşması yolunda bir adım daha atmış olduklarını belirtti.

 

"Gururunu yaşıyoruz"


Başkan Taşbaşı, “Türkiye'nin hiçbir yerinde üretilmeyen Hasankale lavaşının coğrafi işaret belgesi almanın gururunu yaşıyoruz. Yörede üretilen lavaşın özelliği, hamur yapısı, inceliği ve pişirilme tekniğiyle bilindik bütün ekmek türlerinden ayrılmaktadır. Hasankale lavaşının boyutu 180 santimdir ve mayası ev yapımıdır. Ülkemizde bugüne kadar bu ürün için coğrafi işaret alınmazken, bir ilki gerçekleştirdik ve bunun gururunu yaşıyoruz. Hasankale lavaşı, ilçenin Türkiye genelinde en tanınmış ürünüdür. UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne Türkiye adına dâhil ettiği lavaş ekmeği, usta ellerde özenle pişirilerek sofralarda yer alıyor. Binlerce yıllık kültürün ürünü olan lavaş ekmeği Türkiye’nin her yöresinde farklılık gösterebiliyor” dedi. İHA

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Melih akgul 24 Şubat 2022 01:06

    Dilerim ki pasinler li olarak başka şeylerden de patent alalım başka şeylerden de UNESCO mirasına dahil olalım ama güzelim memlekette elimizde sadece bunlar kaldı sağolsun bu güzide ilceyı ileriye taşıyacak çok kişi kalmadı saygılar baskanim