İlçeler Haber Girişi : 25 Ekim 2013 14:51

Hasankale'de futbolun 50 yıllık belgesi

Hasankale'de futbolun 50 yıllık belgesi
Erzurum'un Pasinler (Hasankale) ilçesinde amatör futbolun 50 yıl önceki belgesi olan bir siyah/ beyaz fotoğraf ortaya çıktı.
Erzurumajans-Erzurum'un Pasinler (Hasankale) ilçesinde amatör futbolun 50 yıl önceki belgesi olan bir siyah/ beyaz fotoğraf ortaya çıktı.

İstanbul'da oturan İnşaat Mühendisi ve İstanbul'daki Erzurumlular Vakfı Başkan Vekili Mücahit Güngör'ün özel arşivindeki fotoğraf, Pasinler Gençlik ve 13 Mart futbol takımları arasında ciddi bir rekabetin varlığını da gösteriyor. Mücahit Güngör, "Halis Güngör'ün başkanlığını yaptığı Pasinler Gençlik ve Sabih Pasin'in başkanlığını yaptığı 13 Mart arasında oynanan maçlar sırasında ilçede işyerlerinin kapısına kilit vurulurdu. Yediden 70'e herkes maça gelirdi. Her iki takımda da çok ünlü futbolcular oynardı. Fotoğraf albümü karıştırırken bulduğum siyah beyaz fotoğrafın üzerinde 2.8.1963 tarihi yazılıydı. Fotoğrafta bulunanların çoğu bu dünyadan göçmüş. Ölenlere rahmet, kalanlara sağlık diliyorum" diye konuştu.




Fotoğrafta kimler var?

(Ayaktakiler/ soldan sağa) Mücahit Güngör, Orhan Turan, Cemal Yüngül, Yalçın, Necati Özdemir, Adil Sofuoğlu, Salih Kaşıkçı, Cemalettin Törer, Maksut Çubukçu, Ahmet, Prof. Dr. Orhan Özbay, Zakir Coşkun,

(Oturanlar/ soldan sağa) Yusuf Aslan, Burhanettin Güngör, Mevlüt Sertoğlu, Mahir Yapar, Yusuf Özkılıç, Halis Güngör, Zihni Yıldız, Kemal Altıntaş ve Hüdai Subaşı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.