İlçeler Haber Girişi : 10 Temmuz 2012 18:30

Hasankale'ye 25 milyon TL'lik yatırım

Hasankale'ye 25 milyon TL'lik yatırım
Çağ Grup, Pasinler'de 250 oda ve bin yatak kapasiteli 25 milyon liraya mal olacak termal devre mülk konut yaptırıyor.
Erzurum Ajans-Orhan BOZKURT'un haberi-Pasinler'i Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük Termal Turizm Merkezi haline getirecek olan proje için start verildi. Hasankale Akasya Vadisi Projesi için kolları sıvayan Çağ Sağlık  Eğitim Derneği, Pasinler belediyesi ile protokol imzaladı.

Pasinler'in kaderini değiştirecek olan Hasankale Akasya Vadisi Evleri'nin protokol töreni Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ile Çağ Sağlık Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu tarafından atıldı. Törene, Milletvekili Adnan Yılmaz, Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Pasinler Kaymakamı Cihangir Güler  ile yerel yöneticiler, bürokratlar ve siyasetçiler katıldı.

25 MİLYON LİRALIK DEV YATIRIM

Protokol töreni öncesi projeyle ilgili bir sunum yapan Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, baba topraklarına yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 2011 Üniversite Kış oyunları sırasında görevli olarak geldiği Erzurum'da yatırım yapmak için çalışma başlattıklarını ifade eden Prof. Dr. Sunguroğlu, "Pasinler Belediyesinden ihaleyle arsa aldık. Buraya devre mülkler yapacağız. Trabzon'u, Artvin'i, Rize'yi, Ordu'yu, Ağrı'yı, Bingöl'ü, Kars'ı, Iğdır'ı, Van'ı, tüm bölge illerinden insanları termal turizm için Pasinler'e tatil yapmaya getireceğiz" dedi.

Hasankale Akasya Vadisi Termal Tesis Projesi'nin zemin etüt çalışmalarının sürdüğünü, önümüzdeki günlerde ise temel atacaklarını ifade eden Prof. Dr. Sunguroğlu, projenin içerisinde Türk hamamı, spor merkezi, aquapark, eğlence merkezi, alışveriş merkezi ve mini marketler gibi bir çok sosyal tesisinde bulunacağını ve söz konusu projenin 25 milyon liraya mal olacağını söyledi.

VEFA BORCUMU ÖDEMEYE GELDİM

Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, "Erzurum'a vefa borcumuzu ödemek için geldik. Batıda bazı arkadaşlar 'sen doğunun da doğusuna gitmişsin' dediler, ama ben Pasinler'i seçtim. Bizim kökenimiz Erzurum'dur. Buraya harcayacağımız yaklaşık 25 milyon lira batarsa da Erzurum'a helal olsun. Batmazsa da vefa borcumuzu ödemiş olacağız. Bu tesislerde Hasankaleli gençler çalışacak. İbrahim Hakkı Hazretlerinin ifadesiyle 'Huzuru cihan bulmaya Hasankale'ye geldim." dedi.

ÇAĞ GRUP İLE ÇAĞ ATLAYACAĞIZ

Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ise Hasankale'ye Çağ Grubu ile çağ atlatmak istediklerini söyledi. Projenin uygulamaya konulması ile ilçede ciddi bir canlılık oluşacağına inanan Sertoğlu, "Erzurum Pasinler'deki devre mülklerin hizmete girmesiyle bölgede merkez olma yolunda önemli bir mesafe almış olacaktır" diye konuştu.  Başkan Sertoğlu,   ilçeye gelen her yatırımcıya ellerinden gelen tüm kolaylıkları sunduklarını, bundan sonrada sunmaya devam edeceklerini belirtti
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Recep çabuk 01 Ocak 1970 02:00

    Çag grubu akasya termal iflas etti deniliyor tapunuzu alamadık tüm tapularında ve banka hesaplarında trilyonlarca haciz varmış sizde araştırın mağduriyetimizi kim giderecek yazık degilmi binlerce para veren mağdura ..

  • Erdal Saatcioğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Çok iyi bir yatırım Hasankaleye inşallah çağ atlatır Türkiye gazetesi ihlas holding Adapazarı kuzuluk nahiyesini yaptığı termal tesisleri ve devremülkler ile ihya etti yılllardır giderek yerlnde bu çağ atlamaya şahit oldum.Hasankale içn hayırlı olsun kısa zamanda hayata geçsin.

  • hasab kaleli ( birol kekeç ) 01 Ocak 1970 02:00

    Başkanımızın gayretlerini takdir ediyor, ÇAĞ Grubuna da fedakarlığından dolayı teşekkür ediyorum.