Hatm-i Şerif Kampanyası

Ne demekse anlayana aşk olsun!
Kampanyanın çok çeşidini duymuştuk da 'Hatm-i İerifi'ni yeni duyduk.
Hani bu durumlarda Erzurumlular garipsedikleri acaipliği anlatmak için,
"Her işi işledi bir kaldı fıstığı yeşil" cinsinden bir şey olsa gerek.

Kampanya:

Bir gayeyi, bir işi veya bir çalışmayı gerçekleştirmek için belirli bir süreyi içine alan her türlü siyasi, sosyal ve iktisadi teşebbüs. Buna PROPOGANDA da denilmektedir.

Kampanya kavramının ihtiva ettiği kesimlere bakınca; siyasi, sosyal, iktisadi konuları kapsar: ama DİNİ konularda kampanya tabirini ilk defa duyuyoruz!

Keşke biri iyi niyetli olduğuna inanmak istediğimiz Mebus'e Hanım'a 'kampanya' kavramının dini meselelerde kullanılmayacağını anlatsaydı.

Üstelik bu konuları çok iyi bildiğini kabul ettiğimiz soyadını taşıdığı şahıslara da danışmadığını  görüyoruz.

Terörün defedilmesi ve şehitlerimizin ruhu için yapıldığını söylediği kampanyaya vatandaşların desteğini istiyor.

Şehrimizde asırlardır okutulan hatimler için kullanılmayan 'kampanya' tabiri bu vesile ile orada da kullanılmaya başlanırsa şaşırmayın.

Üfürükten TV kanallarında görmüşsünüzdür. Süslü Arap kıyafeti giyimli, Zati Sungur kıvamındaki adamlar ekranlarda kendilerini arayan genellikle de hanım dinleyicilerin; "Hocam 345 tane hatim okudum gönderiyorum'' diyince, adam da ''gönder, böylelikle 15 bin hatim oldu'' müjdesini verirken işin matematiğine de bakınca bir başkası, ''Hocam 756 adalet yasin okudum gönderiyorum,'' diyerek yasinlere yasin katmaktan geri kalmıyor. Hoca daha da aşka gelerek,  ''gönder tabi... Evet. yasinlerin sayısı 1265 adet oldu...'' Hoca kargodan yasin beklerken, ''gönderin sayın seyirciler, bekliyoruz..'' isteğinde bulunur... 

Böylesi garip ve anlaşılmaz saçmalıkları kutsallarla alay edercesine dinin içine soktuklarına şahit olanlar çoktur.  

Tabii araya Kıble'yi gösteren seccade, zikirmatik, her derde deva kitap reklamını koymayı da ihmal etmezler, değil mi!..

''Hatm-i Şerif Kampanyası''nı duyunca gözümün önünden  bu komedi sahneler geçiverdi.
Acaba Erzurum'da da bu sahneler mi sergilenmek isteniyor.

Kampanya afişinde telefon numarası var, destek isteniyor. Telefonu arayanlar her halde kampanyaya okudukları hatimler ile katkı sağlayacaklar!

Kayıt altına alınacak hatimler geçerli olacak, samimiyetle hulusi kalple okunan; ama verilen telefonu aramayıp kayda geçirilmeyen hatimler herhalde geçersiz sayılacak öyle mi!..

Afişteki telefon aranacak;

''Alo Hocam, pardon Başkan'ım Tortum'dan arıyorum, toplam 2634 adet hatim indirdik...Ama Başkan'ım teşkilat olarak bu kadar yapabildik, evet 2634 den fazla oy verdik; ama o kolay, hatim zor, bilen var bilmeyen var, tamam tamam kızma devam ettireceğiz. (Bu arada arayanın yanındakinin ' ola oğlum on bin de, kim ne bilecek, oy değil ki sandıkta sayılsın.' sesini duyarsanız aldırmayın) Şey hocam kusura bakma hatim işi olunca 'hocam' demeyi engelleyemiyorum Başkan'ım!  Aramışken sana söylediğim bizim oğlanın tayin işini hallettin mi?.. Esselamünaleyküm Rabbim yâr ve yardımcın olsun Başkan'ım. Bu okuduğumuz hatimlerin bir alındı belgesi falan var mı?.. Ne bilim, inşallah kampanyaya katılım belgesini aldığımız zaman görüşürüz... ''

 Terör belasının durdurulması ve sebeplerinin araştırılması için TBMM'de açılan görüşmelere red oyu verceksin, aynı gerekçeyle 'Hatm-i Şerif Kampanyası' açacaksın!

"Allah bu Milletin aklına mukayyet olsun"

Asıl bunun için dua etmek, kampanyalar açmak lazım ne diyeceğimizi şaşırdık vesselam!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dursun sulak 01 Ocak 1970 02:00

    Dursun bey siz boyle avama yobaza cevap vermeyin o zaten yobaz o ne anlamis yazida burnunun ucunu goremeyen insa basarilar

  • huriye cizmali 01 Ocak 1970 02:00

    Bu herif neyi anlatir isi yokmi alllah allah

  • ibrahim cizmali 01 Ocak 1970 02:00

    Bu herif neyazmis sanki calismisda ordan burdan internetten bulmus yazmis

  • Erzurum`a yazık 01 Ocak 1970 02:00

    `Erzurumlu milletvekili aday adayı olan 30 kadın hatim organizatörlüğünü bilmiyormuş. Onun için Erzurumlular aday edilmedi. İstanbul`dan gelen hanımın yapacak başka işi mi yok? Bunlar niye hemen dini konulara sarılıyorlar? Bir de ağzına işkence sakızı almış, ona 4 yıl yeter... Zaten Erzurumlu da başka bir şey beklemiyor..

  • abdullah akgün 01 Ocak 1970 02:00

    hocam...süper yazı kaleme almışsınız...herkesin duygularına tercüman olmuşsunuz...

  • GARİP 01 Ocak 1970 02:00

    hay Allah razı olsun ne güzel yazmışsın. peyganber efendimiz buyuruyorki .Deveni sağlam kazığa bağla sağlam olmasının altını çiziyor sonra Allah cc tevekkül et.ibrahim hakkı hz leri Allah cc emrine uygun yaşamış.marifet nameyi yazamamış.ne zamanki sultan mahmut hzleri saraya davet etmiş iki yıl saray kütüphanesinde çalışıp sonra marifetnameyi yazmış.demekki önce çalışıp beyin yorup bedeni yorup sonra ALLAHTAN İSTEYECEĞİZ

  • YANLIZOĞLU 01 Ocak 1970 02:00

    KALEMİNE YÜREĞİNE SAĞLIK BU TİYATROYU DEŞİFRE ETTİĞİN İÇİN