Bölge Haber Girişi : 24 Eylül 2010 15:40

hava ambulansı hayat kurtardı!..

hava ambulansı hayat kurtardı!..
Kalbi besleyen damarlarda tıkanıklık olduğu tespit edilen 10 günlük bebek Erzurum'dan Hava ambulansıyla İstanbul'a sevk edildi.

Erzurum Ajans-Kalbi besleyen damarlarda tıkanıklık olduğu tespit edilen 10 günlük bebek Erzurum’dan Hava ambulansıyla İstanbul’a sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Horasan’ın Tavşancık köyünde yaşayan Şerif ve Soygül Örs çiftinin 10 gün önce sezeryanla dünyaya gelen çocukları Berkay bebek, kalbini besleyen damarlarda tıkanıklık tespit edilince Erzurum Yakutiye araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Doktorlar burada yaptıkları müdahalenin ardından bebeğin ameliyat edilmek üzere İstanbul Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmesine karar verdiler. Bugün saat 12. 30 da Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında yer alan heliporta getirilen Berkay Bebek helikopter ambulansla İstanbul’a hareket etti.

Doktorlar bebeğin şuan ki sağlık durumunun normal seyrinde ilerlediğini ifade ederek, yaklaşık 7 saatlik bir yolculuğun ardından İstanbul Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne ulaşmasının ardından ameliyata alınacağını ifade ettiler.

Bu arada çocuğunun başından biran olsun ayrılmayan baba Şerif Örs (32) bebeğinin İstanbul’da amcası tarafından karşılanacağını belirterek Sağlık Bakanlığı ve 112 yetkililerine teşekkür etti.

Örs, “ Allah devletimizden razı olsun. Böylesine bir hizmeti bizlere ulaştıranlara teşekkür etmek istiyorum. Eskiden böyle bir hizmet yoktu. Vatandaş çoluk çocuğunu, eşini ya da kendisini kendi imkanlarıyla götürüyordu il dışındaki hastaneler. Oysa şimdi bırakın kara ambulansını çocuğum için helikopter ambulans tahsis edildi. Bu hizmeti inkar etmek vicdansızlık olur. İnşallah çocuğum en kısa sürede iyileşerek sağlığına kavuşacak” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.