İlçeler Haber Girişi : 25 Ağustos 2015 17:14

Hayat boyu öğrenme komisyonu toplandı

Hayat boyu öğrenme komisyonu toplandı
Aziziye Kaymakamlığı'nda Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu toplantısı yapıldı.
Erzurumajans-Aziziye Kaymakamlığı'nda Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu toplantısı yapıldı.

Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 58. maddesi gereği; 2014-2015 eğitim-öğretim yılının Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu ikinci toplantısı Kaymakamlık Toplantı Salonunda yapıldı.

Kaymakam Zafer Öz'ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; 2014-2015 eğitim -öğretim yılı ikinci dönemin değerlendirilmesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı birinci döneminde işbirliği ile açılacak kursların planlanması, "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında açılacak kursların durumunun görüşülmesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yapılacak seminer, sergi, gezi, panel ve konferansların planlanması, Faaliyette olan kursları değerlendirildi.

Toplantıya Kaymakam Zafer Öz, İlçe Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İlçe Emniyet Müdürü Ali Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Fahrettin İlter, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Lokman Özdemir, Kurum amirleri ve okul müdürleri katıldı.

Halk eğitim merkezi Müdürü Lokman Özdemir, halk eğitim bünyesinde halka yönelik açılan kurslar hakkında sunum yaptı. Özdemir, Hayat boyu öğrenme standartlarının ülkemizde yüzde 3,5'da kaldığını fakat Avrupa'da bu oranın yüzde 8 olduğunu belirtti.

Kaymakam Zafer Öz ise yaptığı konuşmada; Hayat Boyu Öğrenmenin daha çok halkımıza meslek edindirme ve ileriye dönük plan çerçevesinde gerçekleşmesi gerektiğini belirtirken TİG Kaynakçılığı, Çağrı Merkezi Operatörlüğü, Zabıt Kâtipliği, Kalorifer Ateşleyiciliği, Hasta Bakımı, Yaşlı Bakımı, Çocuk Bakıcılığı gibi mesleklerin İlçemiz açısından önemine değindi. Bu alanlarda İŞKUR vasıtasıyla kurslar açılması gerektiğini belirtti.

Öz, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Ulaştırma birliği tarafından er ve er başlara yönelik Yabancı Dil, Kalorifer Ateşleyiciliği, Kaynakçılık kursları açılması gerektiğini belirterek toplantıya iştirak eden katılımcılara teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • BU NASIL BİR İŞ 01 Ocak 1970 02:00

    NİYE TOPLANIRSINIZ ANLAMAM Kİ.. HAYAT BOYU!! ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 YAŞ ALTI ÇOCUKLARA KURSLARIN VEİLMESİNİ YASAKLADIĞINI HEPİMİZ BİLİYORUZ.. HAYAT BOYU DEMEYİN BARİ ŞUNA 14 YAŞ ÜSTÜ ÖĞRENME DİYE ADLANDIRDIM SİZİ...