Eğitim Haber Girişi : 19 Temmuz 2012 15:30

Hayat boyu öğrenme programı

Hayat boyu öğrenme programı
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, yeni proje ile öğrencilerin becerilerinin arttırılacağını bildirdi.
Erzurum Ajans-Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, yeni proje ile öğrencilerin becerilerinin arttırılacağını bildirdi.
Malatya'nın içinde bulunduğu pilot illerde yapılan Hayat Boyu Öğrenme Projesi hakkında Malatya Milli eğitim müdürlüğü kanalıyla yaptığı yazılı açıklamada, projenin amacını bildiren Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, Faaliyetler 12 NUTS II bölgesindeki 12 pilot ile bağlı 43 ili kapsamaktadır. İllerdeki faaliyetler Projenin Kayseri, Şanlıurfa ve Erzurum'da açılan bölgesel koordinasyon ofisleri aracılığı ile yürütülmektedir. Kayseri ofisi Kastamonu, Samsun ve Kahramanmaraş; Erzurum ofisi Kars, Van ve Trabzon; Şanlıurfa ofisi de Gaziantep, Mardin ve Malatya illerindeki faaliyetlerden sorumludur. Ulusal Hayat Boyu Öğrenme Stratejisi ve Hayat Boyu Öğrenme sistemi içerisinde yeni kurulacak yapıların usul ve esaslarını belirleyecek 'Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyonu Kanunu' çalışmaları Proje kapsamında devam etmektedir. İlgili çalışmalar Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Rehberlik ve Denetim Başkanlığı, TESK, TİSK, TOBB, TÜSİAD, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, Eğitim-Bir-Sen, YÖK, İŞKUR, MYK ve belediyelerin temsilcilerinden oluşan farklı çalışma gruplarının katkılarıyla önemli aşamalar kaydetmiştir. Ayrıca Hayat Boyu Öğrenme sisteminde izleme ve değerlendirme, yetişkin eğitimi, öğrenme teknikleri, mesleki rehberlik ve danışmanlık faaliyetlerinin değerlendirilmesine yönelik eğitimler de yürütülmektedir.Tanıtım faaliyetleri kapsamında illerde bilgilendirme ve basın toplantıları, Hayat Boyu Öğrenme yaklaşımını daha geniş kitlelere tanıtmak için ulusal TV'lerde yayınlanacak kamu spotları çalışmaları devam etmektedir. Projeyle ilgili daha detaylı bilgiye internet adresinden ulaşabilirsiniz. Önümüzdeki dönemde her vatandaşımızın tek bir şifre ile Türkiye'deki ve Avrupa'daki öğrenme ve istihdam fırsatlarına ulaşabilecekleri bir Hayat Boyu Öğrenme web portalı tasarımı devam etmektedir. Bu kapsamda ilgili bütün kurumlarla veri tabanı ve ilgili fırsatların paylaşılması için mutabakata varılmıştır” ifadelerini kullandı.
“Hayat Boyu Öğrenme örgün ve yaygın eğitim yoluyla verilen genel ve mesleki eğitim ve öğretimin yanında, bireyin eğitim-öğretim kurumları dışında bilgi ve beceri kazanmasına yol açan öğrenmeleri de içermektedir. Hayat Boyu Öğrenmenin genel olarak halka yayılabilmesi için güçlü ve geniş tabanlı sivil toplum kuruluşlarının ve özel sektörün de özellikle de ulaşılması zor gruplara yaygın eğitimi götürmesine, desteklemesine ve güçlendirmesine ihtiyaç vardır. Genel Müdürlüğümüzün önemli hedefleri arasında Hayat Boyu Öğrenmeye katılım oranını AB 2020 Hedefi olan yüzde 15'e taşımak yer almaktadır. Söz konusu hedefe ulaşabilmek çok yönlü işbirliğini, koordinasyonunu ve tanıtım faaliyetlerini gerekli kılmaktadır. Yaygın eğitim faaliyetleri yürüten Sürekli Eğitim Merkezleri ile bu nokta işbirliği oldukça önem taşımaktadır” diyen Biçerli, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:
“İstihdamın artırılması ve işgücü piyasasının nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması amacıyla, Genel Müdürlüğümüz ile Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı arasında Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün Aktif İstihdam programları kapsamında düzenlenecek Mesleki Eğitim Kurslarına İlişkin İşbirliği Protokolü 20 Mayıs 2011 tarihinde imzalanmıştır. Genel Müdürlüğümüz Hayat Boyu Öğrenme kültürünü kurumsal olarak oluşturmak ve yaygınlaştırmak için bütün kaynaklarıyla çalışmalarını sürdürmektedir.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.