Erzurum Haber Girişi : 11 Aralık 2012 21:30

Hayat kadınına tecavüze rekor ceza

Hayat kadınına tecavüze rekor ceza
Erzurum’da hayat kadınına, otomobilde tehditle tecavüz ettikleri gerekçesiyle iki kişiye toplam 38 yıl 7 ay hapis.
Erzurumajans-Cem BAKIRCI’nın haberi-Erzurum’da geçtiğimiz mayıs ayında fuhuş yaparak hayatını kazanan S.A. ‘ya otomobil ve dükkânında tehditle tecavüz eden Fırat H. (31) ile  Mahmut D. (29), tutuklu yargılandıkları Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Nitelikli Cinsel Saldırı ve Kişiyi Hürriyet’inden yoksun kılma’ suçlarından 38 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

“KAFANA SIKARIZ” TEHDİDİ İLE TECAVÜZ…

Sanayi semtindeki Mahmut D.’nin kaporta dükkanına hayat kadınını götüren Fırat H . ile Mahmut D. “Kafana sıkarız, bizden sana zarar gelmez” tehdidinde bulundular. Bu sırada Fırat H., Mahmut D.’yi dükkanda S.A. ile yalnız bıraktı.  Bu sırada Mahmut D., S.A.’ya zorla   tecavüz etti.

BOŞ ARAZİDE İKİNCİ TECEVÜZ…


İkinci tecavüz olayı ise Hilal Kent semtindeki boş bir gerçekleşti.  Fırat H.,  Mahmut D.’yi sigara alma bahanesiyle dükkandan çıkarttıktan sonra S.A.’yo otomobile bindirerek Hillal Kent yakınlarında boş bir alana götürdü.   Fırat H., burada S.A.’ya şiddet uygulayarak tecavüz etti.

DNA TESTİ TECAVÜZÜ BELİRLEDİ…

Kendisine zorla tecavüz edenler hakkında  S.A,’nın şikayetçi olması sonrası Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili olarak soruşturma başlatarak saldırganları  gözaltına aldı.  Fırat H . ile Mahmut D.’den alınan kan ve sperm örnekleri incelenmek üzere Ankara Kriminal Polis Laboratuarına gönderildi. Ankara’dan gelen raporda hayat kadını S.A. üzerinde rastlanan sperm örneklerinin Fırat H. ve Mahmut D.’ye ait olduğu yönünde DNA raporu verildi.

RUH SAĞLIĞI BOZULDU…


Hayat kadını S.A.’nın, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı Adli Tıp Dalı Başkanlığı tarafından ise  ‘cinsel saldırı’ sonucunda ruh sağlığının bozulduğu yönünde rapor verildi.

“ÜCRET KARŞILIĞI İLİŞKİYE GİRDİK”

Hayat kadını S.A.’nı, para karşılığı kendileri ile birden fazla ilişkiye girdiğini belirten tutuklu sanık Fırat H., “S.A.’yı hayat kadını olarak tanıyoruz.  Bizimle daha önceden birden fazla cinsel ilişkiye girdi.  Arkadaşım Mahmut’un iş yerine defalarca gelerek para karşılığı fuhuş yapmıştır.  Ben zorla tehdit ederek, tecavüz etmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

İKİ TECAVÜZ ZANLISINA 38 YIL 7 AY HAPİS…

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Fırat H.’yi TCK’nin 102-2 maddesi kapsamında  ‘Tehdit, Nitelikli Cinsel Saldırı ve Kişiyi Hürriyet’inden yoksun kılma’ suçlarından 20 yıl 7 ay 25 gün, tutuksuz yargılanan ve karar duruşmasına katılmayan Mahmut D’yi, ise 18 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkemeye katılmayan tutuksuz sanık Mahmut D. hakkında ise verilen hapis cezası nedeniyle hakkında gıyabi tevkif kararı çıkarıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.