Hayret, taze ekmek çıkmış bugün!

Erzurum Büyükşehir mi oluyor ne?

Her bayramda fırınların bayram süresince kapalı olmasına ve de o bayram süresince bayat ekmek yemeğe alıştırılmış birisi olarak bugün bazı fırın ve marketlerde taze ekmek çıktığını görmek, ne yalan söyleyeyim beni çok duygulandırdı.

Gözlerim yaşaracak gibi oldu adeta.

Erzurum'da hep taze ekmek yiyebilmek için bayramın son günü akşamı beklemek zorunda kalan ve o yüzden bayağı bir şaşıran ben, taze 4 ekmeği sabah alıp kahvaltı masasına koyunca ev halkının da şaşırmasına sebep oldum.

Şaka gibi!

4 gün süren bayramda üçüncü gün taze ekmekle karşı karşıyayız. Ne yalan söyleyeyim, şimdi biraz biraz Büyükşehir olduğumuzu ve gerçekten bir kentte yaşadığımızı anladım bugün.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ıbrahım capan 01 Ocak 1970 02:00

    Sayin Refayelı yazmak için birseyler yazmayalım bence!

  • hasan kazma 01 Ocak 1970 02:00

    Bu olayı hiç anlamamışımdır.Sosyal hayat birilerinin fedakarlıkları ile devam eder.Bir hastaneye gittiniz bayramda kapanıyormu? Hemşire Doktor yokmu yada nöbet tutan diğer insanlar..Bırakıp gitmiyorlar bayram diye.Bayram sabahı ne belediyenin nede diğer özel şahısların otobüs ve dolmuşları yoktu..Hiç düşündünüzmü kurban yerine biyerlerinizi kestiğinizde hastanede nöbetci doktor hemşire nerde diye sormayacakmısınız? İşte o ve benzeri bayramda çalışan insanlar o gün işe yürüyerek gittiler.Ekmek olmaması çok normal.Bu işin kolayı şu belediye zorunlu koşar bayramda şu fırınlar açık olmak zorunda şu arabalara çalışmak zorunda diye.Yani nöbet sistemi koyarsın ve bütün sorunları çözersin...

  • ali 01 Ocak 1970 02:00

    Yazacak başka şey bulamadin da ekmeğe mi takildin.bu arada son 3-4 yildir bayramin 2.günü belli basli firinlarda ekmek cikar haberin olsun.

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Birkac yildir sadece ilkgun taze ekmek cikmiyor erzurumda. Bayramin 2.gunleri bircok yerde cikiyo ekmek fakat sizin haberiniz yok birde alay ediyorsunuz Yazik hemde cok

  • Şamil 01 Ocak 1970 02:00

    sayın refahiyeli senin oturduğun mahallede herhalde şimdiye kadar ekmek çıkmıyormuş anlattığın olaylalar 90 larda kaldı ben ikinci üçüncü gün taze ekmekle buluştum hep eve götürdüğüm zamanda kimse şaşırmadı büyükşehir ekmeğin ikinci üçüncü çıkmasıylamı oluyor yazacak başka bişe bulamadın herhalde erzurumda bir sürü sorun varken senin yazdıklarına bak hele tebrik ediyorum kanayan bir yaraya parmak basmışsın