İlçeler Haber Girişi : 19 Aralık 2011 10:22

Hayvan pazarı`nda tık yok

Hayvan pazarı`nda tık yok
Oltu’da hafta sonları kurulan Canlı Hayvan Pazarı’nda adeta yaprak kımıldamıyor. Haftalardır herhangi bir hayvan alım-satımının yaşanmadığı pazarda satan çok alan yok.
Erzurum Ajans-Oltu’da hafta sonları kurulan Canlı Hayvan Pazarı’nda adeta yaprak kımıldamıyor. Haftalardır herhangi bir hayvan alım-satımının yaşanmadığı pazarda satan çok alan yok.

Kurban Bayramı’ndan sonra yaşanan durgunluktan sonra yem ve saman fiyatlarının tavan yapması canlı hayvan üreticilerini zor durumda bıraktı.

Kışı çıkaramayacağını düşünen hayvan sahipleri, pazarın yolunu tutarken, alıcı bulamamaktan yakınıyor. Birkaç ay önce tonu 300 liradan satılan samanın şimdi 700 liraya yükselmesi üreticileri ellerindeki hayvanlarını satmaya zorladı. Koyun ve keçi gibi küçükbaş hayvanların pazara inmediği bir ortamda herhangi bir alışverişin yaşanmaması canlı hayvan sahiplerini önümüzdeki günlerde daha bir endişelendiriyor. Yaşanan bu durgunluğun daha uzun bir süre devam etmemesi için temennilerini dile getiren üreticiler, kara kara düşünürken bahara çıkmanın hesabını yapıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.