Siyaset Haber Girişi : 13 Nisan 2015 18:39

HDP'li heyet Diyadin'de

HDP'li heyet Diyadin'de
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan, HDP Ağrı Milletvekili Adayı Leyla Zana, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık, çatışmanın yaşandığı Ağrı'nın Diyadin ilçesine geldi.
Erzurumajans-Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan, HDP Ağrı Milletvekili Adayı Leyla Zana, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık, çatışmanın yaşandığı Ağrı'nın Diyadin ilçesine geldi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, HDP Ağrı Milletvekili Adayı Leyla Zana, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık, Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık ile birlikte cumartesi günü çatışmanın yaşandığı Diyadin'e ziyarette bulundu. HDP ilçe binası önüne gelen heyeti Diyadin Belediye Başkanı Hazal Aras, HDP İlçe Başkanı Orhan Tunç ve vatandaşlar karşıladı. Heyet, daha sonra burada toplanan kalabalık ile birlikte çatışmada hayatını kaybeden eski HDP İlçe Eş Başkanı Cezmi Budak'ın taziye çadırına kadar sloganlar eşliğinde yürüyerek, Budak'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Belediye ziyaretinin ardından çatışmada yaralanan ve Erzurum'da tedavi gören MEYA-DER temsilcisi Cenap İlboğa'nın ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulunan heyet, daha sonra Doğubayazıt ilçesine hareket etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • MEB ENGİN 01 Ocak 1970 02:00

    BAŞKANIM KADROMLA BENİ KABUL EDERMİSİNİZ