Spor Haber Girişi : 16 Ekim 2015 13:59

Helal olsun size! milli futbolcular primi şehit ailelerine bağışlayacak

Helal olsun size! milli futbolcular primi şehit ailelerine bağışlayacak
Milli Takım futbolcuları adam başı verilecek 500.000 Euro primi, iki önemli vakfa bağışlayacak.

Erzurumajans-A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası yolunda umutların tükendiği son maçta büyük bir sürprize imza attı. İzlanda'yı 1-0 yenen Milli Takım'ın şampiyonaya doğrudan gitme hakkını kazanması bu sıkıntılı günlerde Türkiye'yi sevince boğdu.


Türkiye'nin dört bir yanını saran ateş çemberi, artan terör olayları, patlamalar, saldırılar ve şehit haberleri derken Millilerimiz tüm Türkiye'ye adeta birlik ve beraberlik mesajı verdi.

1-20151015230954.jpg

Milli futbolcuların bu başarısı elbette karşılıksız kalmadı.

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Milli Takım'a verilecek primi adam başı 150 bin Euro'dan 500 bin Euro'ya çıkardığını açıkladı.


Ülkenin yüzünü güldüren Milli futbolcular ise sürpriz bir karar aldı. Milliler, Federasyon'un bu jestine karşılık Türk milletine bir mesaj daha verecekler.


Milli futbolcuların alacakları primi iki önemli vakfa bağışlama kararı aldığı öğrenildi. Millilerimizin prim paralarını, Mehmetçik Vakfı ile Türk Emniyet Teşkilatı Şehitleri, Malulleri, Dul ve Yetimleri Vakfı'na bağışlayacağı belirtildi.

2-203.jpg

Milli futbolcuların bu kararı almasına etkili olan isim ise Arda Turan'dı. Türkiye'ye olan sevgisini her fırsatta dilen getiren başarılı futbolcu, takım arkadaşlarıyla temasa geçti. "Bizim bu paraya ihtiyacımız yok" diyen Arda, takımdaki diğer futbolculardan bağış konusunda destek istedi. Arda Turan'ın bu tavrı karşısında etkilenen Millilerimiz hep birlikte karar alıp, prim ücretlerini şehit ailelerine bağışlamakta anlaştılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.