Bölge Haber Girişi : 22 Ekim 2010 14:39

Helikopter ambulans yine can kurtardı!..

Helikopter ambulans yine can kurtardı!..
Erzurum'un Hınıs ilçesinde ilk bebeğine hamile kalan bir kadın, düşük yapma tehlikesi nedeniyle helikopter ambulansla Erzurum'a sevk edildi. Anne Erzurum'da sağlıklı bir erkek bebeği dünyaya getirdi.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Hınıs ilçesinde ilk bebeğine hamile kalan bir kadın, düşük yapma tehlikesi nedeniyle helikopter ambulansla Erzurum'a sevk edildi. Anne Erzurum'da sağlıklı bir erkek bebeği dünyaya getirdi.

Hınıs ilçe merkezinde yaşayan Pınar Durna(19) ilk bebeğine hamile kaldı. Sancılarının artması üzerine ilçe devlet hastanesine giden Durna'nın tehlikeli düşük yapma ihtimalinin bulunduğu belirlendi. Anne Durna ve bebeği helikopter ambulans ile Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki piste götürüldü. Durna burada bekleyen tam donanımlı bir ambulansla helikopter ambulanstan alınarak Nene Hatun Kadın Doğum ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Durna burada 300 gram ağırlığında erkek bebek dünyaya getirdi. Bebek doğumdan hemen sonra yenidoğan ünitesindeki yoğun bakıma alındı.

Hastane yetkilileri anne ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Bebek bir iki gün küvezde kaldıktan sonra annesine verilecek. Şu anda sağlık sorunu yok. Ancak sorunlu bir doğum olduğu için yoğun bakıma aldık." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.