Spor Haber Girişi : 28 Temmuz 2023 10:33

Hem serinliyor hem öğreniyorlar

Hem serinliyor hem öğreniyorlar
Oltu da yoğun yağan yağmurlar yerini kavurucu sıcaklara bıraktı. Oltulu çocuklar ve gençler GSB tarafından Oltu'ya yapılan portatif yüzme havuzunda Yaz Spor Okulları kapsamında hem serinliyorlar hem de yüzme öğreniyorlar.

Oltu da yoğun yağan yağmurlar yerini kavurucu sıcaklara bıraktı. Oltulu çocuklar ve gençler GSB tarafından Oltu’ya yapılan portatif yüzme havuzunda Yaz Spor Okulları kapsamında hem serinliyorlar hem de yüzme öğreniyorlar.

 

 

GSB tarafından Oltu’ya yapılan portatif yüzme havuzu, Narman, Olur ve Şenkayalı çocuklara hizmet veriyor

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Oltu’ya yapılan açık hava portatif Yüzme Havuzu, ev sahibi Oltulu çocuklar ile gençlerin yanı sıra Narman, Şenkaya ve Olurlu öğrencilere de hizmet veriyor.

 

İlçede yoğun yağmurlar yerini kavurucu sıcaklara bırakırken, öğrenciler GSB Yaz Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları kapsamında yüzme havuzunda kulaç atarak hem serinliyorlar hem de yüzme öğreniyorlar.

 

 koordine edilen ve 81 ilde uygulanan ‘Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın’ projesi kapsamında Erzurum’da  GSB Yaz Spor Okulları kapsamında düzenlenen yüzme kursları yoğun ilgi görüyor.

 

Kapılarını geçtiğimiz yıl öğrencilerine açmaya başlamıştı

 

İlk olarak geçtiğimiz yaz  GSB’nin ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapsamında kapılarını açan yüzme havuzu sayesinde Oltu  ve yöre ilçelerde Yüzme Bilmeyen kalmayacak. Yüzme havuzunda Oltulu gençlerin yanı sıra Narman, Şenkaya ve Olur ilçelerinin çocukları da bu havuzdan faydalanabilecek.

 

Günde 250 çocuk kulaç atıyor

 

GSB Ücretsiz Yaz Spor Okulları kapsamında Oltu’da  açılan yüzme havuzlarında  onlarca çocuk yüzme öğrenirken, Antrenörler Burak Doğrusoy, Turgay Yıldız, Özlem Tanyalı ve Ayşe İrem Bektaş nezaretinde günde saat 10:00 ile 16:00 arazında 25 çocuk ve genç yüzme havuzunda kulaç atarak hem yüzme öğreniyor hem de Oltu’nun kavurucu sıcağında serinleme şansı buluyorlar. 

 

Bu yaz Oltu’da çok hareketli geçiyor

 

Gençlik ve Spor Bakanlığının ‘Yaza Haraketli Giriyoruz’ sloganıyla 4  Haziran’da başlattığı GSB Yaz Spor Okulları ve GSB Engelsiz Merkezleri yoğun günler yaşıyor. Bu Yaz özellikle yüzmede çocuklar açısından oldukça hareketli geçerken, havuzlar dolup taşıyor. Velilerinin kontrolünde yüzme havuzuna gelen çocuklar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan yüzme antrenörleri nezaretinde yoğun tempoda yüzme öğreniyorlar.

 

Geleceğin Milli kulaçları

 

Oltu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ömer Bektaş,  “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından başlatılan ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi ve GSB Yaz Spor Okulları kapsamında , İlçemizde geçtiğimiz yıl hizmete giren portatif yüzme havuzunda kurslarımıza hız verdik. 8 ayrı grupta  haftanın beş günü yüzme kursu veriyoruz.  Kurslarımız neşeli ve huzurlu bir şekilde şekilde devam etmektedir. Bu çocukların arasından geleceğin şampiyonlarını keşfedeceğiz” diye konuştu. Kaynak/Pusula

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.