Hemşerimiz Remzi Sakaoğlu'nun Vefası

2011 yılının yaz mevsimiydi.

Tortum ilçesine bağlı Şenyurt beldesinde, yeni eğitime kazandırılmış  bir okulun açılış törenindeydim.

Protokol sıralarında oturan ve daha önce hiç görmediğim bayanlar ilgimi çekmişti.

Belediye Başkanından bu hanımların okulu yaptıran Kayserili  hayırseverler olduğunu öğrendiğimde şaşkınlığım ve hayranlığım bir hayli artmıştı.

Bu tabloyu seyrederken, Kayseri'nin neden "Hayır Severler Şehri" olarak ün yaptığını anlamış, şehrimin bu konularda ne kadar gerilerde olduğu gerçeğini de hatırlamıştım.

"Salavat kuvvete bağlıdır" sözü ,her ne kadar bu hayır işlerinin parayla olabileceği fikrini hatırlatsa da vermek, paylaşmak ,fedakarlık yapmak ,vefa göstermek asil bir duygudur ve her zengine nasip olan bir davranış değildir.

Doğup büyüdüğü şehre ait olmanın ölçüsü ,onu karşılıksız sevmek ve imkanlar ölçüsünde onun maddi ve manevi varlığına  değer katmakla olmaktadır.

Şehre olan mensubiyet duygusunun ifadesi olan bu yaklaşımlar, mesut ve müreffeh yarınlar için atılmış önemli adımlardır.

Ne hazindir ki ,Erzurumluların, il genelinde yapılan sağlık ocağı,okul,yurt,kreş,cami ,çeşme,köprü  gibi kurumlara katkısı son derece azdır ve Erzurum'un kültürel dokusuyla bu tablo hiç uyuşmamaktadır.

Son yıllarda sayıları az da olsa, sorumluluk bilinci taşıyan  ve toprağına karşı vefa borcunu yerine getirmek isteyen hemşerilerimizim varlığı, yüreklerimize su serpmektedir.

İşte bu vefa örneklerinden biriside, Erzurumlu Remzi Sakaoğlu tarafından yaptırılan ve Cuma günü açılışı yapılan Erzurum Bilim Sanat Merkezidir.

Üstün zekâlı çocukların eğitimlerine katkı sağlayacak olan bu hayırlı kurumda şu an 96 öğrenci modern laboratuarlarda eğitim görmektedir.

Belirli bir sınavdan geçen üstün zekâlı çocukların kabul edildiği bu merkezde, günün şartlarına uygun her türlü imkanlar sunulmaktadır.

12 derslik olan bu okulda, 8 Laboratuvar,1 Drama Odası, 1Uyum Odası, 1Bilgisayar Odası,1Teknoloji Tasarım Odası, 1 Zeka Oyunları Odası , 2 Müzik ve 2 Resim Odası  ile Kütüphane,Çok amaçlı salon, Yemekhane ve  kantin  bulunmaktadır.

Remzi Sakaoğlu gibi hayırseverlerin yaptıkları bu örnek davranışlar, Efendimizin "Kişinin malı biriktirdiği değil, dağıttığıdır" ilkesini hatırlatmaktadır.

Bilim sanat merkezinin yeni binasıyla, maddi imkanları yerinde olan hemşerilerimize  ilham vermesini  dilerken,üstün ve özel yetenekli çocuklarımızın kapasitelerini artırmaya yönelik olarak hizmet veren bu merkezin, geleceğin dâhilerini yetiştirmesini temenni ediyor ve bu hayırlı kurumu şehrimize kazandıran Remzi Sakaoğlu'na şükranlarımı sunuyorum.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • zeynep Dilara kuzey 01 Ocak 1970 02:00

    Sanat çılgınlık sanat gelecek vadeden çocukların birikimidir. Bir resim öğretmeni adayı olarak tebrik ediyorum. Hayırlı olsun.