Bölge Haber Girişi : 13 Ocak 2010 19:33

Her kar yağışınının faturası 200 bin lira!..

Her kar yağışınının faturası 200 bin lira!..
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, “Kar Erzurum için turizm açıdan önem arz ederken, belediyelerimize yük getiriyor” dedi.
Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi, verdiği hizmetler kadar kış aylarında yağan karın getirdiği külfetleri de yükleniyor. Belediye sınırları içerisinde bulunan tüm bulvar, cadde ve sokaklarda yapılan kar kaldırma çalışmaları ağır yük getiriyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, “Kar Erzurum için turizm açıdan önem arz ederken, belediyelerimize yük getiriyor. Maalesef kış ayları için belediyelerin aldığı ayrı bir ödenek yok” dedi.

Yakutiye Belediyesi, her yağan kar sonrası üzerine binen yükle zorluklar yaşıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, karın belediyelere ciddi maliyet yüklediğini belirtiyor. Korkut, kar için ayrı bir ödeneklerinin olmadığını hatırlatarak, “Belediyemizin çalışma ve sorumluluk alanı içerisinde 2 bulvar, 3 meydan, 136 cadde, 1154 sokak, 69 kümeevler, 86 mahalle, 10 köy-mahalle bulunmaktadır. Düşünün bütün bu yollarda, sokaklarda her kar yağışı sonrası çalışma yapmaktayız. Fen İşlerimize bağlı ekipler zaman zaman 3 vardiye olarak çalışmalarını sürdürüyor. Bir araç, karı şehir dışına dökmek için gidiş ve dönüş olarak ortalama 40 kilometre yol gidiyor. Ortalama olarak 15-20 santim yüksekliğindeki kar yağışı hava sıcaklığı da çok düşükse ve don olayı yaşanmışsa 200 bin liralık bir maliyet doğuruyor. Kar çalışmaları için özel bir ödeneğimiz bulunmuyor. Bu çalışmaları genel bütçemiz içerisinden karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye ekiplerinin kar kaldırma çalışmaları sırasında karşılaştıkları güçlükler de var. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinin çoğunluğunun dar sokaklardan oluştuğunu hatırlatarak “Sokaklarımız daracık, birde vatandaşlarımızın sorumsuzca park edip gittikleri araçları devreye girince kar kaldırmak tamamen bir çileye dönüşüyor. Doğal şartlarla mücadelenin yanı sıra bu araçlarla da uğraşıyoruz. Halkımızdan ricamız çalışma yapıldığı zamanlar araçlarını sokaktan kaldırmalarıdır” dediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.