Kültür-Sanat Haber Girişi : 25 Ekim 2015 18:45

Heykeltraş Alınak, Aylan Kurdi için BM ve Cenevre ile iletişime geçti

Heykeltraş Alınak, Aylan Kurdi için BM ve Cenevre ile iletişime geçti
Heykeltıraş Murat Alınak, Suriyeli göçmen Aylan Kurdi'nin anısını Cenevre de yaşatmak için BM Genel Sekreteri Ban Ki moon ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonyo Guterres'e birer talep mektubu gönderdi.
Erzurumajans-Heykeltıraş Murat Alınak, Suriyeli göçmen Aylan Kurdi'nin anısını Cenevre de yaşatmak için BM Genel Sekreteri Ban Ki moon ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonyo Guterres'e birer talep mektubu gönderdi. 

Geçmişte yaptığı anıtsal türevler içerisinde, Türkiye'nin ve Orta Doğunun en büyük İnsan Hakları Anıtını yapan Murat Alınak, aynı zamanda Türkiye deki en yüksek Öğretmenler Anıtının da mimarı. Sanatsal çalışmalarını resim, heykel, mimari tasarım ve sanat yazarı olarak devam eden sanatçı, geçmişte Hiroşima, Negazaki ve Halepçe için tasarladığı anıt yanında, Soma maden faciasında yaşamını yitiren 301 madenci için de 7500 metrekarelik alan üzerine büyük bir anıt konsept projesi hazırlamıştı.

2 Eylül 2015 tarihinde Türkiye de Bodrum sahilinde boğularak yaşamını yitiren ve Dünya çapında büyük duygusal yankılar uyandıran Suriyeli göçmen Aylan Kurdi için, onun anısını yaşatmak için Cenevre de, BM Binası önüne Aylanın heykelini yapıp, daimi olarak kurmak için BM yetkililerinden 4 metrekare yer talep etti.

Sanatsal çalışmalarında ve yaşamında hümanist (insancıl) değerlere büyük değer veren Alınak, Aylan için büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, "Şimdiye kadar onlarca, yüzlerce Aylan savaşta ve denizlerde hayatını kaybetti. Dileğim bundan sonra hiç kimsenin hayatını kaybetmemesidir." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.