İlçeler Haber Girişi : 05 Mayıs 2012 13:15

Hınıs ve Karaçobanlılar dernek kurdu

Hınıs ve Karaçobanlılar dernek kurdu
TÜİK rakamlarına göre yaklaşık 40 bin Hınıslı ve Karaçobanlının yaşadığı Erzurum’da, dernekleri bulunmayan Hınıslılar ve Karaçobanlılar bir çatı altında toplandı.
Ernzurum Ajans-TÜİK rakamlarına göre yaklaşık 40 bin Hınıslı ve Karaçobanlının yaşadığı Erzurum’da, dernekleri bulunmayan Hınıslılar ve Karaçobanlılar bir çatı altında toplandı.

Erzurum merkezde yaşayan Hınıslı ve Karaçobanlılar “Hınıs-Karaçoban İlçeleri Eğitim-Kültür ve Yardımlaşma Derneği” çatısı altında toplandılar.

Başkanlığını Abdulnasır Polat’ın yaptığı derneğin ikinci başkanlığını ise Ümit Güvercin üstlendi. Geçtiğimiz günlerde olağan kongrelerini yapan Dernek, yoğun bir tempoyla çalışmalara başladı. Saraybosna Caddesi, Yekeler İş merkezi kat birde faaliyet gösteren dernek, Hınıslılar ve Karaçobanlılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Amaçlarının Erzurum’da yaşayan Hınıslı ve Karaçobanlıları bir çatı altında tutmak olduğunu ifade eden Başkan Abdulnasır Polat, “ İlçelerimizden 40 bin kişinin yaşadığı Erzurum’da, bir türlü bir araya gelemiyorduk. Ölülerimizden, hastalarımızdan kimsenin haberi olmuyordu. Derneğimiz aracılığı ile tüm Hınıslı ve Karaçobanlılara ulaşacağız. Onların iyi ve kötü günlerinde hep yanlarında olacağız” dedi.

Öte yandan, derneğe ait internet sitesi yaptırmak için çalışma başlattıklarını belirten Dernek 2. Başkanı Ümit Güvercin, www.hinkarder.org adresinden tüm etkinliklerini duyuracaklarını ifade etti.
Bu arada geçtiğimiz günlerde yapılan olağan üstü genel kurulda yapılan çeçimde şu isimler aktif görevlere getirildi.

YÖNETİM KURULU
Abdulnasır POLAT Başkan
Ümit GÖVERÇİN Başkan Yrd.
Bayram AKTAŞ Sayman
Suat BÜLBÜL Sekreter
Ahmet TEKŞUT Üye

DENETİM KURULU
Cemalettin HINISLIOĞLU
Abdullah ŞENOL
A
sistan ERSOY 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.