Bölge Haber Girişi : 30 Ocak 2010 02:40

Hırsızlar kıskıvrak yakalandı!..

Hırsızlar kıskıvrak yakalandı!..
Erzurum'da polisin eksi 32 derecede yaptığı operasyonla, birçok hırsızlık olayını gerçekleştiren 2 zanlı kıskıvrak yakalandı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da polisin eksi 32 derecede yaptığı operasyonla, birçok hırsızlık olayını gerçekleştiren 2 zanlı kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, şehir merkezinde otoların camları kırılarak diz üstü bilgisayar, cep telefonu, fotoğraf makinesi ve benzeri elektronik cihazların çalınması üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, eksi 30 derecede şehrin muhtelif semtlerinde görev aldı. Camii Kebir Mahallesi Memişağa Sokak Ketencizade Camii yanında görev alan sivil ekipler, F.K.'ya ait otomobilin camının taşla kırılarak içerisinde bulunan altın yüzük, inci kolye, küpe, saat gibi malzemelerin bulunduğu çantayı alıp kaçmaya çalışan iki hırsızlık zanlısını fark etti. 'Dur' ihtarına uymayan zanlılar ile polis arasında ara mahallelerde kovalamaca başladı. Hırsızlık zanlılarının kaçması üzerine havaya ateş açan polisler 2 zanlıyı ara mahallede kıskıvrak yakaladı. M.Ç. (22) ve M.M.A. (15) isimli zanlıların üzerinde çaldıkları bir çanta ele geçirildi. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EMNİYETTEN ARAÇ SAHİPLERİNE UYARI

Erzurum Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada, vatandaşları araçlarının içerisinde çanta, diz üstü bilgisayar ve benzeri malzemeleri bırakmamaları konusunda uyarıda bulundu. Açıklamada, "Otoyu çalıp çalmama kararsızlığında olan birisine, oto içerisinde bırakılan bu tür eşyalar cesaret verebilir. Varsa, uzak mesafede bile olsa, mutlaka apartman ya da toplu konutunuzun park yerini kullanın. Yapılan araştırmalar tek başına gözlerden uzak bir yere park edilen otoların daha çok çalındığını

ortaya koyuyor. Otoparkınız yoksa park yasağının olmadığı caddeleri tercih edin, otomobilinizi ışıklandırması olmayan tenha yerlere, sokaklara park etmeyin. Mutlaka kızaklı ya da taşınabilir başlıklı oto teypleri tercih edin, otonun kısa süreli park edilmesi halinde mümkünse teybinizi yanınıza alın. Aldığınız bütün tedbirlere rağmen otomobiliniz çalındı ya da otomobilinizde hırsızlık olduysa polis bölgesi için 155 Polis İmdat hattını hemen arayın" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.