Hişt, hişt sakin ol!

Bana ne aman, ben anlamam; bir acayip zor yarış, diyerek Sezen Aksu'nun şarkısından araklayarak başladığım bu yazıyı gerçeklerin üzerini kazıyarak bir şeyler mırıldanmaya çalışacağım!

Ben anlamam, demeden anladığımızı söyleyelim ki bizi de sapsalak yerine koymasınlar.

Önümüzdeki  seçim zor olmasına zor; ama acayip bir yarış değil!..

Acayip bir yarış değil; ama önemli bir yarış. Bu önemli yarışa girerken iktidar partisinin dışında kalanlar şunu çok iyi bilerek ve de dillendirerek derler ki "bu parkurda adil olarak yarışmıyoruz, hakem de karşı taraftan, bize kem güden ve tarafsız olması gerekenler de!.."

Bu düşüncenin oluşmasına haklı veya haksız diyebilirsiniz. Bu sizin düşüncenizdir ve de saygı duyarım.

HDP'nin Erzurum'da yaptığı veya yapmaya çalıştığı bir mitingdeki olumsuz olayları kimse MHP'nin üzerine yıkmaya çalışmasın, beni de kimse MHP'li sanmasın!

Ülkedeki bu dengesiz gerginliğin Erzurum'a yansımaması zaten olanaksızdı. Cumhuriyet Halk Partisi'ne yapılan haksızlığı bir kenara yazan Erzurumlu, kentte tabanı ve tavanı olan milliyetçilik yapısı ile HDP'yi bahane ederek ayaklanmıştır.

Kim bilir, belki de birileri Erzurumlunun eline bir saz vermiştir veya böyle olmasını istemiştir.

Bu tepki tamamen Erzurumlunun tepkisidir! Yüreğinde milliyetçiliğin milimini, bayrağının bir dilimini taşıyan kim olsa perdeleri bozuk olan bu sazın tezenesini eline alır ve kötü de çalsa sesini duyurmaya çalışır.

Düzeni zaten bozuk olan sazdan elbet dinleyenleri üzen sesler çıkar.  

Bu sesi sormak için Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Sayın Ahmet Anatepe'nin yanına seğirttim. Aynen şunu söyledi. Bu üzücü olaylarda partimizin asla dahli ve teşviki olmamıştır. Bizi adres göstermek isteyenleri ve buna çanak tutanları bütün Erzurumlu iyi bilmektedir! Bütün bunlar Erzurumlunun uyanışını görenlerin işidir. Bu bayrak tüm ülkemin olduğu kadar bizimdir de; ama bilsinler ki bu çanak bize ait değildir.

Doğruya doğru, eğriye de eğri demeye çalıştığımı bilenler bilir; bilmeyenlere de buradan seslenelim.

Bakın, Türkiye'nin yasal bir partisi olan ve bir bölgenin değil, bütün ülkenin partisi olduğunu iddia eden HDP Anayasal hakkını kullanarak Erzurum'daki mitingi için gelmiştir.

Elbet gelecekler! Ve Sayın Genel Başkanları da elbet çıkıp konuşacak! Bundan daha doğal bir şey olamaz ve olmalı da!

Madem ki demi bozuk da olsa demokrasiden dem vuruyoruz, bunu kimsenin engellemeye hakkı yoktur.

Şu da önemli bir konudur.

Cumhuriyet Caddesi'nden yüzlerce protestocu geçerken Adalet ve Kalkınma Partisi'nin aynı yerde bulunan standından yükselen tanıtım ve propaganda müziğinin kısılması yerine tahrik edici bir şekilde çalınmasıyla, bu standa saldıranların başka bir mesajı olduğunu düşünenlerden olabilirim; amabu eylemin doğru olduğunu asla düşünmem.

Bu arada Sayın Demirtaş'ın konuşmasında Sayın Cumhurbaşkanı'nı işaret ederek  " bizi hedef gösterdiler,"  demesini de açıklaması gerekir.

Bizim de Erzurumluya yazının başında söylediğimiz şarkıdan alıntı yaparak dememiz gereken şudur.

Hişt, hişt sakin ol!

Eğer bir oyun varsa bu oyun sandığa giderek ve kimseye kıllanmadan kullanacağın oyunla bozulur!

Bizim sazımızın perdesi de düzgün akordu da!

Zaten tezenesi de bizdedir kimse merak eylemesin!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • hasan 01 Ocak 1970 02:00

    kardeşim erzurumlumu sadece milliyetçi, herkes kendi milletini sever. ben de kürdüm ve milletimi seviyorum. zorunuza giden bu mu? ha erzurum da babanızın tapulu malı değilki size bırakalım. ne kadar seninse o kadar benim. ya adam gibi beraber, eşit haklara sahip olarak kardeşçe yaşarız, yada BM, ABD, AB, Rusya gelir bizi birbirimizden bombalarla ayırır. suriye, ırak ortada. zorbalık neler getiriyor görüyorsun. ve şunu da kafana sokki büyük bölünme önce kafalarda başlar. bu tür vahşetlerle kürtler zihnen sizden çoktaan ayrılmıştır. bizedeğil, size geçmiş olsun

  • azat 01 Ocak 1970 02:00

    siz vahşi barbarları lanetliyorum. Allahın gazabı üzerinize olsun Lut kavmi. kürtlere vahşet uyguladınız. hem de kadın ve çocukları yaktınız

  • berçemok 01 Ocak 1970 02:00

    sazınızın perdesi de düzgün akordu da! fakat senın tohumun bozuk tohumun

  • ali balkan 01 Ocak 1970 02:00

    Guzel bir uazi diyemeyecegim. Cunku insafli vicdanli bir insandan bu irkci milliyetci provakasyonu kinamasini beklerdim. Sonucta 38 hdp li yaralanmis biri agir. Ve bir araba yakilmis. Erzurumda uc sene kaldim demekki benden sonra da hala erzuruma medeniyet gelmemis. Bu ilkel ve barbar durtulerini bir kenara birakip biraz insanlik ogrenmeye siddetle ihtiyaclari var erzurumlularin