Spor Haber Girişi : 11 Ekim 2021 12:49

Hollanda biletini aldık!

Hollanda biletini aldık!
Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kenan Şebin "Esas hedefimiz olimpiyatlara gitmek, bu güce sahibiz" dedi.

ERZURUM AJANS - Nurullah PALA / Karışık Çiftlerde Pekin 2022 yolunda Hollanda biletini aldık. Şimdi erkekler ve kadınlarda da aynı başarıyı göstermek için piste çıkıyoruz.

 

Türkiye, Erzurum’da yapılan Karışık Çiftler Olimpiyat Ön Elemelerinde tarihi bir zafere imza atarak, Hollanda’daki olimpiyat elemelerine katılma hakkını kazandı.

 

İlk sınavında karışık çiftlerde Uğur can Karagöz ve Dilşat Yıldız’a Hollanda biletini alan Türkiye, şimdi kadınlar ve ereklerde yapılacak olan takım yarışlarında Hollanda’ya gitmek için buz pistine çıkıyor.

 

Uğur Can ve Dilşat başardı

 

Milli Piyango Curling Arena’da yapılan müsabakalarda Türkiye önce karışık çiftlerde zafere ulaştı. Antrenör Bilal Ömer Çakır yönetiminde önemli bir başarı elde eden Türkiye Karışık Çiftlerde Uğur Can Karagöz ve Dilşat Yıldız ikilisi ile ön elemeleri geçerek Hollanda’da yapılacak olan Pekin 2022 Olimpiyat elemelerine katılma hakkı kazandı. Ay-yıldızlı takımımız şimdiden Hollanda’daki müsabakalara hazırlanmaya başladı.

 

Dilşat Yıldız ve Uğur Can Karagöz ikilisi, Hollanda’da yapılacak olan elemeleri de geçerek adlarını tarihte ilk kez kış olimpiyatlarına yazdıracaklarını söyledi.

 

Takım müsabakaları başladı

 

Pekin 2022 Kış Olimpiyatları için Erzurum’da yapılan Karışık Çiftler ön eleme müsabakalarından Türkiye, Letonya ve Danimarka ekipleri Hollanda bileti almıştı.

 

Takım yarışları ise dün başladı. Türkiye Kadınlarda Antrenör Bilal Ömer Çakır yönetimde Dilşat Yıldız, Öznur Polat, Ayşe Gözütok, Berfin Şengül ve Mihriban Polat’tan oluşan takım ile ilk üçe girerek Hollanda’ya gitmenin mücadelesini verecek.

 

Türkiye erkeklerde ise Antrenör Ahmet Çelik nezaretinde buz pistine çıkarak başarı arayacak. Takımda Uğur Can Karagöz, Oğuzhan Karakurt, M. Zeki Uçan, Orhun Yüce ve Haydar Demirel yer alacak.

 

Şebin: Esas hedefimiz olimpiyat

 

Türkiye olarak Curling sporu ile 2011 Erzurum UNIVERSIADE ile tanıştıklarını belirterek, “10 yıl gibi kısa bir sürede curlingte çok önemli noktalara geldik. Avrupa ve dünyada klasmanlar yükseldik.  Curlingte asırlardır var olan ülkelere karşı başa baş mücadele ettik. Karışık Çiftlerden sonra takımlarda da kadınlar ve erkeklerde Hollanda’ya gideceğimize inanıyorum. Bizim esas hedefimiz Pekin Kış Olimpiyatlarına katılarak adımızı olimpiyatlara yazdırmak olacak” dedi.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.