Spor Haber Girişi : 16 Ekim 2021 14:34

Hollanda için son biletler alındı

Hollanda için son biletler alındı
Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kenan Şebin, "Dünya devlerine kafa tutacağız" dedi.

ERZURUM AJANS - Nurullah PALA/On yıllık bir geçmişe sahip olan Türk Curlingi Olimpiyat arifesinde. 

 

Erzurum’da düzenlenen Curling 2022 Kış Olimpiyat Oyunları Ön Eleme Müsabakaları Erzurum’da son gününde yapılan final karşılaşmalarıyla sona erdi.

 

Daha önce Karışık Çiftlerde Antrenör Bilal Ömer Çakır yönetimindeki Karışık Çiftler takımımız Uğur Can Karagöz ve Dilşat Yıldız ikilisi ile Hollanda’da  yapılacak olan Pekin 2022 Kış Olimpiyatları Eleme Müsabakalarına katılmaya hak kazanmıştı.

 

Türkiye dün yapılan grup finallerinde de hem kadınlarda hem de erkeklerde gruplarından çıkarak final oynadı.

 

Antrenör Ahmet Çelik yönetimindeki Ay-yıldızlı erkek takımımız Kırgızistan ile karşılaştı.

 

Uğur Can Karagöz, M. Oğuzhan Karakurt,  M. Zeki Uçan ve Orhun Yüce’den oluşan takımımız Kırgızistan karşısında 10’a 3 galip geldi.

 

Bilal Ömer Çakır idaresindeki Curling Kadın A Milli takımımız ise Macaristan’la karşı karşıya geldi.

 

Dilşat Yıldız, Öznur Polat, Ayşe Gözütok, Berfin Şengül ve Mihriban Polat’tan oluşan Kadın A Milli takımımızın Macaristan ile yaptığı mücadele nefesleri kesti. Karşılaşmadan Ay-yıldızlı kadınlarımız 6-5 galip geldi.

 

Takımlar belirlendi 

 

2022 Dünya Kış Olimpiyat Oyunları Pre-QQE Ön Eleme Müsabakaları 5-15 Ekim 2021 tarihleri arasında Erzurum Curling Salonu’nda yapıldı.  Dünya Curling Federasyonu ve Türkiye Curling Federasyonu tarafından organize edilen Olimpiyat Ön  Elemeleri son gününde  final müsabakaları yapılarak Aralık ayında  Hollanda’da gerçekleştirilecek olan olimpiyat elemelerine katılacak takımlar belirlendi.

 

Türkiye hem kadılarda hem de Erkeklerde final bileti alırken, kadınlarda Slovenya erkeklerde ise Finlandiya saat 16:00’daki final etabının son karşılaşmalarını oynamaya hak kazandı.

 

Uğur Can ve Dilşat’la karışık çiftlerde başardık

 

Yarışmada mücadele eden milli takım daha önce karışık çiftler kategorisinde yaptığı müsabakalardan namağlup olarak tamamlayan Dilşat Yıldız ve Uğur Can Karagöz, 5-18 Aralık 2021 tarihleri arasında Hollanda’da yapılacak son Olimpiyat elemelerinde ülkemizi temsil etmeye hak kazanmışlardı.

 

Şebin: Dünya devlerine kafa tutacağız

 

22 ülkeden 300 sporcu katıldığı Olimpiyat Ön Elemeleri Curling Müsabakalarını bir an olsun salondan ayrılmadan izleyen Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kenan Şebin, dünya devlerine kafa tutmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

 

Şebin, Türk Curling tarihinde bir ilki başarmak istediklerini ifade ederek, “ Müsabakalarımız dün itibari ile son buldu.  Daha önce karışık çiftlerde sporcularımız elemelere katılma hakkı kazanmıştı. Kadın ve erkek milli takımlarında ise bugün finaldeyiz” dedi.

 

Bu arada dün yapılan curling finallerini Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Spor Şube Müdürü Güngör Şenses, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz ile Türkiye Curling Federasyonu Başkan Vekili Ahmet Çelebi ile yönetim kurulu üyeleri de izledi. TRT Yıldız’dan naklen ekranlara gelen finallerde Curling Federasyonu Başkan Vekillerinden Murat Akın yorumcu olarak naklen yayına katıldı.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.