HSYK seçimlerinde ki Erzurumlu adaylarımız!..

Referandum üzerinden yaklaşık bir ay geçti. 12 Eylül’de sandıktan anayasanın bazı maddelerinin değiştirilmesi yönünde tercihin çıkmasıyla birlikte, bir takım yenilikler ve düzenlemelerde anayasada yerini almış oldu.

 

Oylamadan önce, iktidar ve muhalefet arasında fazlaca polemiğe neden olan konu, yüksek yargı ile ilgili yapılması istenilen düzenlemelerdi.

Düzenlemeler içerisinde şüphesiz en önemlisi, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yeniden yapılanmasıyla ilgili olanıydı.

Referandum sonrası da devam eden gerginlik, HSYK üyelerinin toptan istifalarıyla da yeni bir boyut kazandı.

Yüksek yargı ile ilgili endişeli ortamın, 17 Ekim Pazar günü yapılacak seçimle birlikte normal seyrine döneceğini ümit etmekteyiz.

Adli ve idari yargı hâkim ve savcıları, yapacakları seçimde adli yargıdan 7 asil ve 4 yedek, idari yargıdan ise 3 asil ve 2 yedek üyeyi HSYK üyeliğine seçmiş olacaklar.

Yaklaşık on üç bin hâkim ve savcının oy kullanacağı bu seçimde, adli yargıdan 167, idari yargıdan ise 34 aday yarışacak.

Açıklanan kesin aday listeleri içerisinde yedi adayın Erzurumlu hemşerilerimizden olması, bizler için ayrı bir anlam ifade etmektedir.

Hukukun üstün tutulması, adaletin tarafsız olması gibi genel hükümler tartışmasız önceliğimiz olsa da bu önemli görevlere talip olan hemşerilerimizi de HSYK vitrini içerisinde görmek önceliklerimiz arasındadır.

Pazar günü yapılacak HSYK üyeliği için “Bizde varız” diyerek demokratik haklarını özgürce beyan eden, Adli yargıdan;

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sn. AYHAN GÖDEKMERDAN,

İstanbul Hâkimlerinden, Hüsnü Aşkın Manzum yorumu ile Sarıkamış Harekâtı ve 91. Alay kitaplarını yazan Sn. CAVİT MARANCI,

Hâkim, HAKKI KAVAS,

Trabzon Cumhuriyet Savcısı Sn. MESUT ATMACA,

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı ve aynı zamanda Kayak Federasyonu Hukuk Kurul üyesi Sn. METİN YANDIRMAZ,

Adana Birinci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sn. SEBAHATTİN ARAS ile İdari yargıdan İzmir 2 İdare Mahkemesi üyesi Sn. SÜLEYMAN AYHAN’ı, göstermiş oldukları bu aydın tavırlarından dolayı gönülden tebrik ediyoruz.

Son derece güven ve gurur duyduğumuz Erzurumlu bu yüksek yargı mensuplarının, yapılacak seçimde yedi üyeliğinin yedisini de kazanmalarını temenni ediyor, kendilerine tüm Erzurumlular adına başarı dileklerimizi sunuyoruz.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.