Bölge Haber Girişi : 24 Nisan 2011 11:01

Hüzün ve mutluluk bir arada!..

Hüzün ve mutluluk bir arada!..
Erzurum'un Oltu ilçesinde 40 yıldır eğitim hizmeti veren Cumhuriyet İlköğretim Okulu, yıkılarak daha büyük bir bina yapılması için boşaltıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Oltu ilçesinde 40 yıldır eğitim hizmeti veren Cumhuriyet İlköğretim Okulu, yıkılarak daha büyük bir bina yapılması için boşaltıldı.

Okullarına el sallayarak ayrılan öğrencilerin Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nda eğitim-öğretimlerine devam edeceği belirtilirken, yapılacak yeni binanın Kasım'da bitirileceği belirtildi. Oltu'da 1971'de eğitim-öğretime kapılarını açan 8 derslikli Cumhuriyet İlköğretim Okulu, yıkılıp 16 + 4 derslikli yeni bina yapılması için boşaltıldı. Yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak binanın Kasım ayında hizmete gireceğini belirten okul müdürü Ruhi Aslan, öğrencilerin okullar kapanana kadar eğitimlerine Kazım

Karabekir İlköğretim Okulu'nda devam edeceğini söyledi.

40 yıl sonra yıkılmak için boşaltılan okuldan ayrılan öğrenci ve öğretmenler duygusal anlar yaşarken, anılarını barındıran okuldan el sallayarak ayrıldılar.

Okul Aile Birliği Başkanı Fuat Demir, birçok hatırasının bulunduğu binanın yıkımasına üzüldüğünü ama yeni bir binanın yapılacak olmasından da mutlu olduğunu kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.