Erzurum Haber Girişi : 02 Nisan 2013 19:52

Iğdırlı tefecilere ceza yağdı

Iğdırlı tefecilere ceza yağdı
Erzurum'da yargılanan Iğdırlı iş adamı tefecilere rekor veza verildi.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde tefecilik suçlamasıyla tutuksuz olarak yargılanan 5 kişiye toplam da 28 yıl 4 ay hapis 420 Bin Tl adli para cezasına çarptırıldı.

FAİZLİ PARALAR TUTANAKLARDA


Iğdır'da 2010- 2011 yıllarında piyasaya yüksek faizle para sürerek tefecilik yaptıkları iddia edilen Mehmet S.İ.Doğan Ö., Şevket Ö., Alibey Ö., Abdulkadir Ö. hakkında 'ihaleye fesat karıştırmak' 'örgüte adına suç işlemek suçlarından 15'er yıl hapis istemi ile Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tefeci iş adamlarının tuzağa düşürdükleri iş adamlarına porotokol imzalayarak tutanak tuttukları iddianamede yer aldı.

TEFECİLERE REKOR CEZA VERİLDİ

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bu gün görülen karar duruşmasında 'tehdit' ve 'tefecilik' suçlarından Şevket Ö.'yü 9 yıl 7 ay 15 gün hapis 120 bin Tl adli para cezası, Mehmet S.İ.'yi 6 yıl 3 ay 15 gün, Abdulkadir Ö.'yü 6 yıl 3 ay hapis, 100 Bin Tl adli para cezası, Doğan Ö. ile Alibey Ö.'ü 2'şer yıl 15'er ay 15 'er gün hapis cezası ile toplam 28 yıl 4 ay 15 gün hapis, 420 bin adli para cezasına çarptırdı.

M
ahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan Ş.Ö. hakkında yakalama kararı verdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • adalet hukuk 01 Ocak 1970 02:00

    bu yazıyı kaleme alan arkadaş galiba cok abartmış bence bir haber kaleme alındığı zaman iyice araştırma yapılmalı öyle yazılıp cizilmeli yazılan yazı gercekle uzaktan yakında bir alakası yok ayrıca öyle olsa bile daha yargıtay aşaması olan ve suc işledikleri kesinleşmeyene kadar yazılması doğru değildir kesinleşmemiş hiç birşey suç olarak değerlendirmemek lazım daha adaletin mercileri kesin bir karar almış değil saygılarımla umarım bu yazımda admin tarafından onay alır.