Erzurum Haber Girişi : 13 Aralık 2012 13:52

İHA'dan Başkan Yücelik'e ziyaret

İHA'dan Başkan Yücelik'e ziyaret
Türkiye Gazetesi Erzurum Bölge Temsilcisi Cumali Geleri ve İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’i makamında ziyaret etti.
Erzurumajans-Türkiye Gazetesi Erzurum Bölge Temsilcisi Cumali Geleri ve İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’i makamında ziyaret etti.
Bir süre önce Erzurum Bölge Temsilciliği görevine atanan Cumali Geleri, ziyarette Başkan Yücelik’e İhlas Holding ve Türkiye Gazetesi’nin çalışmaları ve hizmetleri hakkında bilgi verdi. ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Akal’ın da yer aldığı ziyarette, İhlas Holding’in temellerinin 1970 yılında Türkiye Gazetesi’nin kurulmasıyla atıldığını ifade eden Geleri, 1993 yılında grubun değişik sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerinin holding çatısı altında bir araya geldiğini söyledi. Grubun tüm medya gücünün doğru hedeflere ulaşmasını sağlamak amacıyla da, 2003 yılında İhlas Yayın Holding’in kurulduğunu anlatan Geleri, “Medyada başarılara imza atmış olan holding iştirakleri istikrarlı çizgisini kurulduğu günden itibaren korumuştur. Türkiye Gazetesi, tecrübeli yönetim anlayışı, teknik altyapısı, istikrarlı yayın çizgisi ve güçlü okuyucu tabanı ile rekabet gücü yüksek bir yayın organıdır. İhlas Haber Ajansı (İHA) ise ulusal medyanın olduğu kadar yerel ve bölgesel medyanın da haber ihtiyaçlarını hızlı ve güvenilir şekilde temin etmek üzere destek veriyor. TGRT Haber TV ise doğru, tarafsız ve gerçek haberci kimliğini yıllardır korumaktadır” diye konuştu. İhlas Holding’in etkin olduğu diğer sektörlerle ilgili de bilgi veren Cumali Geleri, medyanın dışında, inşaat, küçük ev aletleri üretim ve pazarlama, sağlık sektörü, madencilik ve eğitim alanlarında çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi.

“GELİŞMİŞLİK FARKI GÜÇLÜ TEVŞİKLERLE GİDERİLİR”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ise, İhlas Holding ve Türkiye Gazetesi’nin çalışmalarını ve hizmetlerini yakından tanıdığını belirterek, grubun özellikle medya sektöründe bir çok yeniliğin öncüsü olduğunu söyledi. Artık bütün dünyanın medya gücünün farkına vardığına dikkati çeken Başkan Yücelik, bu gücün kamuoyunun menfaatleri doğrultusunda, doğru, tarafsız ve ilkeli olarak kullanılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
Konuşmasında, ETSO’nun çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Yücelik, daima üyesine en iyi hizmeti veren bir oda olmayı hedeflediklerini belirterek, "Meclis, yönetim kurulu ve personelimizle her zaman daha iyiye ulaşmak için çaba gösteriyoruz” diye konuştu.

Erzurum’un kalkınmasının, sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesinin bölgeler arası gelişmişlik farkının giderilmesiyle mümkün olabileceğinin altını çizen Başkan Yücelik, bölgesel farklılıkların ortadan kaldırılmasında ise hükümetler tarafından açıklanan teşvik paketlerinin büyük önem taşıdığını bildirdi. Bu konuda oda olarak her türlü çabayı gösterdiklerini kaydeden Başkan Yücelik şunları söyledi. “Erzurum’da, turizm, ulaşım, eğitim, sağlık ve hizmet sektörlerinde önemli atılımlar yapıldı. Yerli ve yabancı yatırımcıların bölgeye gelebilmesi için öncelikle yatırım ortamının iyileştirilmesi şart. Bunun için de güçlü, ayakları sağlam basan ve uzun süreli teşvik uygulamalarına ihtiyacımız var. Bu anlamda daha önce uygulanan, kayıtlı istihdama ciddi fayda sağlayan ve işletmelerin personel giderlerine önemli bir destek veren 5084 sayılı teşvik kanunun uzatılmasını istiyoruz. Bu konudaki talebimizi, kendisiyle görüşme imkanı bulduğumuz Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bizzat ilettik. Umut ediyoruz ki; bu teşvikin süresi en az 5 yıl daha uzatılır. Bu tür istihdam teşvikleri, enerji destekleri, vergi ve yer tahsisi gibi desteklerin daha uzun süreli veya kalıcı olması, bölgemizdeki işletmelerin ömrünün uzun olmasını temin edecek, buna paralel olarak da istikrarı sağlayacaktır.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.