Eğitim Haber Girişi : 23 Mayıs 2016 18:05

III. Uygulamalı Moleküler Biyoloji Teknikleri Lisansüstü Yaz Okulu

III. Uygulamalı Moleküler Biyoloji Teknikleri Lisansüstü Yaz Okulu
III. Uygulamalı Moleküler Biyoloji Teknikleri Lisansüstü Yaz Okulu açılış töreni, Atatürk Üniversitesi Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAYTAM)'nde gerçekleşti.
Erzurumajans-III. Uygulamalı Moleküler Biyoloji Teknikleri Lisansüstü Yaz Okulu açılış töreni, Atatürk Üniversitesi Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAYTAM)'nde gerçekleşti. 

19-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Lisansüstü Yaz Okuluna, 67 kursiyer olmak üzere görevli öğretim üyeleriyle birlikte 17 farklı üniversiteden 82 katılımcı yer aldı.

Törenin açılışında konuşan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu, misafirlere Atatürk Üniversitesi'nden bahsetti. Üniversitenin 60 yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatan Küfrevioğlu, bilimsel gücü ve imkânları, bölgesel kalkınmadaki öncülüğü ile Atatürk Üniversitesi'nin hem bölgesinin hem de Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birisi olduğunu söyledi. Küfrevioğlu: "Yaklaşık lisansüstü 12.500 olmak üzere 70 bini örgün, 135 bini açık öğretim olmak üzere toplam 205.000 öğrencisiyle ülkemizin en güzide kurumlan haline gelmiştir. Bu etkinliğin üniversitemiz çatısı altında olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. "Doğu Anadolu'nun En Gelişmiş Araştırma Merkezi "hüviyetinde olan, Kalkınma Bakanlığı desteği ile Atatürk Üniversitesi Merkez Laboratuvarı olarak kurulan Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, başta Erzurum olmak üzere Doğu Anadolu bölgesinde yer alan tüm illere hizmet verebilecek şekilde, katma değeri yüksek, üretim ve tasarım aşamalarında yüksek teknoloji gerektiren yeni ürün, süreç veya malzemeleri geliştirilmesinde, özellikle nanoteknoloji ve biyoteknoloji alanlarında disiplinler arası bilimsel araştırmalara altyapı desteği sunabilme misyonu gütmektedir. Yaklaşık 4000 m2kullanım alanına sahip merkezimizde, muhtelif büyüklüklerde ve kullanıma hazır 17 adet laboratuvar, 10.000, 1.000 ve 100 sınıflarını içeren yaklaşık 160 metrekare temiz oda, 12 adet sistem odası, 2 adet konferans salonu bulunmaktadır. Bugüne kadar yaklaşık 30 milyon bir bütçe ile bugünkü duruma gelmiştir. Lisansüstü Yaz Okulunda Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında kullanılan bazı temel ve ileri teknolojik yöntemler, teorik ve laboratuvar ortamında uygulamalı olarak anlatılacaktır. Böylece yüzyılımızın önemli bilim dallarından olan moleküler biyoloji alanında kullanılan bazı yöntemlerle ilgili katılımcılara uygulama becerisi kazandırmak ve bu sahadaki ülkemizin bilim potansiyelinin artırmak hedeflenmektedir" dedi.

Programa katılan Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Azmi Telefoncu ise Atatürk Üniversitesi'nin bilim insanlarına çok güvendiğini belirterek, üniversitenin kendisi için ikinci bir üniversite sayıldığını söyledi. Telefoncu: "2003 yılında biz burada lisansüstü yaz okulu düzenledik. Bu yaz okullarının geleneğini 1986 yılından beri devam ettiriyoruz. Atatürk Üniversitesi beni bu yaz okuluna davet ettiğinde çok mutlu oldum. Üzerimize bir görev düşüyorsa her zaman bu görevi yerine getirmeye hazırız. DAYTAM devletin politikaları arasında olan ve benim de çok önceden bildiğimi çok önemli bir proje. Doğu Anadolu'da yüksek teknolojinin egemen olduğu bir merkezin olması gerçekten güzel bir olay. Atatürk Üniversitesi, üniversiteler kuran bir üniversite. Burada binlerce öğretim üyesinin yanında belki de şimdiye kadar 4 binden fazla profesör transfer etmiştir. Biz kendi üniversitemizi kurduğumuz zaman Fen ve Edebiyat fakültelerinin öğretim üyelerinin yarısından çoğu Atatürk Üniversitesi'nden gelmiştir. Ayrıca Doğu Anadolu'daki çoğu üniversitenin çekirdeğini Atatürk Üniversitesi oluşturmuştur. Atatürk Üniversitesi'nin son 13 yılda bir hayli ileri gittiğini görüyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak'ın da bunda büyük katkısı olmuştur. Lisansüstü Yaz Okulunun ülkemize ve sizlere yararlı olması dileğiyle hayırlı olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Berlin Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Johannn Salnikow, slayt eşliğinde bir sunum gerçekleştirdi.

Törenin sonunda ise Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu, Prof. Dr. Azmi Telefoncu, Prof. Dr. Johannn Salnikow ve Doç. Dr. Serap Evren'e Atatürk Üniversitesi plaketi takdim etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.