Bölge Haber Girişi : 10 Kasım 2009 00:09

İl Genel Meclisi'nde yalakalık tartışması!..

İl Genel Meclisi'nde yalakalık tartışması!..
Erzurum İl Genel Meclisi’nde yalakalık tartışması yaşandı. Gençlik ve Spor Komisyonunun raporunu görüşmek üzere bugün toplanan mecliste komisyon başkanı Yusuf Kılıç ile MHP'li Bahattin Bağaçlı tartıştı.
Erzurum Ajans-İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarına bugün devam etti. Meclis Başkanı İhsan Özdemir’in başkanlığında yapılan oturumda Gençlik ve Spor Komisyonu’nun hazırladığı rapor görüşüldü.

"BİZ RAPOR İSTEDİK YALAKALIK YAPMAYIN!"

2011 çalışmalarını izledikten sonra bir rapor hazırlayan Gençlik ve Spor Komisyonu, izlenimlerini rapor halinde meclise sundu. Raporu okuyan Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Yusuf Kılıç, 2011’le ilgili çalışmaların muntazam şekilde yürütüldüğünü söyledi. Konuşmasında, “Maalesef herhangi bir çalışma içine girmeyen bazı kesimler yine bildik taktikleriyle oturdukları yerden yapılan çalışmaları görmezden gelerek kasıtlı olarak çarpıtılmaya çalıştıklarını üzülerek müşahade ediyorum” ifadesini kullandı.

Bu ifadelere itiraz eden MHP’li Bahattin Bağaçlı, “Biz meclis adına sizden yapılan çalışmaları içeren bir rapor hazırlamanızı istedik. Fakat siz adeta kurumun avukatlığına soyunmuş gibisiniz. Meclis üyeleri kurumların avukatlıklarını yapamazlar. Sizin kuruma yalakalık etmenize gerek yok” diye konuştu.

Bağaçlı’nın sözleri üzerine devreye giren meclis başkanı İhsan Özdemir, ‘yalakalık’ ifadesinin geri alınmasını istedi. Bağaçlı, yalaka sözünün yanlış olduğunu ifade ederek, “Ancak meclis üyelerinin kurumlarla ilgili rapor hazırlarken izlenimlerini yansıtmaları gerekir, kuruma avukatlık yapmaları vazifeleri değildir.”dedi.

ERZURUM EVLATLARINA YER VERİLSİN

Gençlik ve Spor Komisyonunun raporunu okuyan Kılıç, 2011 oyunlarında yarışacak sporcuların Erzurum’un evlatlarını olmasının önemini belirtti. Kılıç, “Canla başla uğraş verdiğimiz bu organizasyonun en önemli boyutu bu oyunlar sırasında yarışacak başarılı oyuncular içerisinde Erzurum’un öz evlatlarının da bulunması hedeflerimiz olması gerekmektedir. Dereceye girecek Erzurumlu gençleri çıkarabilecek çalışmaları yapmak ve bu uğurda her ne gerekiyorsa yapılması kendi öz vazifemiz olmalıdır.”diye konuştu.

Komisyon raporunun okunmasından sonra meclis üyelerine 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (ÜNIVERSIADE) hazırlıkları ve yapılan çalışmalar hakkında brifing veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, inşaatların son durumunu anlattı. 2011’de yarışacak sporcuların yüzde 70’inin Erzurumlu gençlerden oluşacağını vurgulayan Çintimar, “Şu anda bu gençlerimizin değişik ülkelerdeki kampları yabancı hocalar nezaretinde devam ediyor.”dedi.

2011’le birlikte Erzurum’un olimpiyat şehri haline geleceğini işaret eden Çintimar, 2018 Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmak için Erzurum’un adaylık müracaatında da bulunacağını vurguladı.

MECLİS BÜTÇE MESAİSİNE BAŞLIYOR

Bu arada Kasım ayı toplantılarına geçtiğimiz hafta başlayan Erzurum İl Genel Meclisi toplantılarını ay sonuna kadar sürdürecek. Hafta içi her gün saat 10.00’da görüşmelerini sürdürecek olan meclis, 2010 bütçesini belirleyecek.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.