Erzurum Haber Girişi : 12 Ocak 2012 13:17

İl spor güvenlik kurulu toplantısı yapıldı

İl spor güvenlik kurulu toplantısı yapıldı
İl Spor Güvenlik Kurulu spor müsabakalarında sıkıntı olmaması için her türlü tedbiri alıyor.
Erzurum Ajans-İl Spor Güvenlik Kurulu spor müsabakalarında sıkıntı olmaması için her türlü tedbiri alıyor. Kurul üyeleri her toplantıda önceki müsabakalarda meydana gelen aksaklıkları masaya yatırarak çözüm yollarını araştırıyor. Zaman zaman yabancı ülkelerde ve diğer illerdeki güvenlik tedbirlerini de değerlendiren kurul üyeleri sonraki müsabakalarda alınacak tedbirler konusunda fikir alışverişinde bulunuyor.
Bu bağlamda; 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun doğrultusunda Vali Yardımcısı Naci Aktaş’ın başkanlığında toplanan İl Spor Güvenlik Kurulu, 2011-2012 sezonunun ilk yarısı değerlendirerek, önümüzdeki dönemde uygulanmak üzere birtakım kararlar aldı.

Erzurum Valiliği toplantı salonunda yapılan toplantıda alınan karar gereği, protokol tribününde maç izleyecek kişilerin listesi önceden belirlenecek ve liste dışında kimse bu bölüme alınmayacak. Ayrıca stadyumun giriş kapılarına Kızılay yardım kutuları da konulacak.

İl Spor Güvenlik Kurulunda alınan diğer kararlar şöyle açıklandı: “Stadyum giriş-çıkışlarında özellikle protokol giriş ve çıkışlarında güvenlik önlemlerine daha çok dikkat edilecek ve bu konuya gereken hassasiyet gösterilecek.
Protokol Tribününe girecek şahıslara ait listeler karşılaşma öncesinde hazırlanacak ve Protokol Tribünlerine sadece listede isimleri yazan şahıslar girebilecek.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün imkânları ölçüsünde stadyum çevresindeki ve içerisindeki kamera sayıları artırılacak, stadyum içindekilere ses kayıt donanım sistemleri eklenecek.
Erzurum Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nün futbol karşılaşmalarında seyirci sayısının artması sebebiyle Kulübün maddi imkânları dâhilinde özel güvenlik personelinin sayısı arttırılacak.

Erzurum Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nün futbol karşılaşmalarında Yeni Erzurum Stadyumu giriş kapılarına Kızılay bağış kutuları konulacak.
Yeni Erzurum Stadyumu’nda yapılacak karşılaşmalarda ev sahibi ve misafir takım sporcularının sahaya giriş ve çıkış yaptıkları kapılar ayrılacak.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.