Erzurum Düzenleme Tarihi : 10 Kasım 2020 12:55 Haber Girişi : 10 Kasım 2020 12:59

İmara bak hizaya gel!

İmara bak hizaya gel!
Büyükşehir Belediyesi bir şekilde bundan sonra çarpık yapılaşmanın önüne geçer ama geçmişten gelen kötü görüntünün de bir şekilde önüne de geçmeli diye düşünüyorum.

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Asfalt, yeni yol yapımı, kavşak düzenlemesi ve bina restorasyonları elbette ki önemli işler. Büyükşehir Belediyesi özellikle bu son dönemde bu tür çalışmalara daha bir eğiliyor, bütçeyi artık burada kullanıyor, iyi de yapıyor.

 

Şehrin güzelleşmesi, gelişmesi adına yapılan bu çalışmalar elbette ki taktire şayan işler. Kentsel dönüşüm ile daha da anlam kazanan bu çalışmalar ne var ki çarpık yapılaşmaya bir fayda getirmiyor. Şehir merkezi çarpık yapılaşmanın adeta cenneti. Nereden bakarsanız bakın yapılaşmadaki çirkinliği görmek mümkün.

 

Büyükşehir Belediyesi bir şekilde bundan sonra çarpık yapılaşmanın önüne geçer ama geçmişten gelen kötü görüntünün de bir şekilde önüne de geçmeli diye düşünüyorum. Yıkmak sanıyorum en doğru tercih olacaktır. Çünkü yıkarak güzelleşme en sağlıklısı olacaktır. Sadece şahısların değil, devlet kurumlarının da yaptırdığı binalar görsel anlamda tam bir facia. Mesela Çaykara Caddesi’nde ki bu görüntü. Sanıyorum bu fotoğraf bile şehrin en merkezinin ne durumda olduğunu göstermeye yetiyor da artıyor bile. Büyükşehir bir şekilde bu işe de bir çeki düzen vermeli. Bu benim son kararımdır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Murat 10 Kasım 2020 22:38

    Uzun dönem bakanlık yapmış hemşehrimizin layık gördüğü diş hastanesi ,numune hastanesinin bir kısmı vede sanirim ortadaki radyoterapi binasi