Siyaset Haber Girişi : 22 Ağustos 2014 13:30

İnce: Başbakan olmak istiyorum

İnce: Başbakan olmak istiyorum
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Benim genel başkanlık sevdam yok. Ben bu ülkeye başbakan olmak istiyorum" diye konuştu.
Erzurumajans-CHPrn Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ederek CHP Genel Başkanlığı'na rnaday olduğunu açıklayan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, memleketirn Yalova'da genel başkan gibi karşılandı. Partisinin il Başkanı Özcan rnÖzel, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Genel ve Belediye Meclis rnüyeleri ile çok sayıda partili tarafından karşılanan İnce burada bir de rnaçıklama yaptı.

"Benim genel başkanlık sevdam yok. Ben bu ülkeye rnbaşbakan olmak istiyorum" diyen İnce, "Benim derdim makam mevki değil. rnBenim derdim kurultay kazanmaktan ziyade benim derdim seçim kazanmak. rnBen seçim akşamları CHP'lileri, bu partiye gönül verenleri ağlatmak rnistemiyorum. Ben arkadaşlarıma horon, halay çektirmek istiyorum. rnSolcuların artık bu ülkede yenilmesini istemiyorum. Sorum şu; seçim rnsonuçlarından memnun musunuz? Gelecek seçimden umutlu musunuz? Ben rnumutlu değilim. Ben bu partiye bir umut olmak istiyorum. Benim genel rnbaşkanlık sevdam yok. Ben bu ülkeye başbakan olmak istiyorum" şeklinde rnkonuştu.

"İL BAŞKANLARINA KIZGIN DEĞİLİM"

Kurultayda CHP rnGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini belirten 78 CHP rnİl Başkanı ile ilgili ise İnce, "Eğer bugün bu kurultay CHP'nin 950 bin rnüyesi ile yapılmış olsaydı emin olun ki 800 bin oy almıştım. Ama rnkurultay delegeleriyle de yapılınca sorun olmayacak. İl başkanlarının rnaçıklamasına bakmayın. Bu siyasi partilerde normaldir. Biz de bu rnpartinin il başkanlığını yaptık. Arkadaşların bunu yapmaları normal rnkızmıyorum onlara ben. Ben il başkanlarına söz veriyorum. Üyelerin önünern sandığı koyacağım bu partide. Güveniyorsanız kendinize çıkar rngelirsiniz. Genel merkezde, genel başkanın, genel başkan yardımcılarınınrn kapısı önünde kimseyi bekletmeyeceğim" diye konuştu.

İ
nce daha sonra Yalova sokaklarında yürüyerek halkı selamladı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.