Erzurum Haber Girişi : 17 Kasım 2011 16:10

İşadamı Dikmen`e fahri hemşehrilk beratı

İşadamı Dikmen`e fahri hemşehrilk beratı
Palandöken’de yeni kurulan Xanadu Hotel’i Erzurum’a kazandıran İşadamı Can Dikmen’e “Fahri Hemşehrilik Beratı” verilecek.
Erzurum Ajans-Büyükşehir Belediye Meclisi, ETF Şirketler Grubu Başkanı Can Dikmen’e, “Fahri Hemşehrilik Beratı” verilmesini kararlaştırdı.

Ahmet Küçükler başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Erzurum’a yapılan ve yapılacak her türlü yatırıma müteşebbisiyle birlikte sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapılarak, Can Dikmen’in de, Erzurum’a turistik bir otel kazandırılmasında büyük emek ve çaba gösterdiğinin altı çizildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un, 2011 Kış Oyunları sayesinde dünyanın sayılı kış spor merkezleri arasına girdiğine vurgu yaparak, bu gelişmenin, şehri bir çekim merkezi haline getireceğini kaydetti. Palandöken’i, ilerleyen yıllarda yeni turistik otellerin süsleyeceğini ve bu süreçte Xanadu Hotel’in önemli bir kazanım olduğunu ifade eden Başkan Küçükler, ETF Şirketler Grubu Başkanı Can Dikmen’in ise, söz konusu yatırımı Erzurum’a kazandıran isim olduğunu dile getirdi.

İşadamı Can Dikmen’in, Erzurum’a olan yakınlığını ve ilgisini her fırsatta dile getirdiğine işaret eden Başkan Küçükler, “Değerli İşadamı Can Dikmen, kış sporları merkezi olan Erzurum’a önemli bir turistik yatırım kazandırdı. Bununla birlikte Erzurum’a olan yakınlığı, ilgisi, alakası ve sevgisi de, kendisinin takdir edilmesi gereken bir yönü.” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ, DİKMEN’E HEMŞEHRİLİK BERATI VERİLMESİNİ KARARLAŞTIRDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, konuşmasının ardından İşadamı Can Dikmen’e “Fahri Hemşehrilik Beratı” verilmesi yönündeki teklifi Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayına sundu. Meclis, söz konusu teklifi oy çokluğuyla kabul ederken, İşadamı Can Dikmen’e verilmesi kararlaştırılan “Fahri Hemşehrilik Beratı”nın önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek bir organizasyonla kendisine sunulacağı bildirildi.

Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi bir sonraki oturumunu ise, İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde gerçekleştirecek. Meclis üyelerine arıtma tesisinin gezdirileceği oturumda, ESKİ Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan hizmet ve yatırım sunumu gösterilecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.