Bölge Haber Girişi : 03 Ocak 2011 13:42

İspir fasulyenin üretimi artacak!..

İspir fasulyenin üretimi artacak!..
Erzurum'un ünlü yöresel lezzetlerinden olan İspir fasulyesinin üretimi, fasulye mibzeri ve patozuyla artırılacak.

Erzurum Ajans-Erzurum’un ünlü yöresel lezzetlerinden olan İspir fasulyesinin üretimi, fasulye mibzeri ve patozuyla artırılacak. Sadece ispir’de yetişen, şeker gibi lezzetliyle TBMM‘ye kadar giren, Türkiye’nin dört bir tarafında yiyenlerin bir daha vazgeçemediği İspir fasulyesinin üretimi artık daha fazla olacak. İspir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Tarım İlçe Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı projeyle çiftçilere 74 bin 250 lira değerinde 5 fasulye mibzeri ve 6 patoz dağıtıldı.

Dağıtılan makinelerle ekim ve hasat zorluğu nedeniyle dere kenarlarında dar alanlarda yapılan fasulye üretimi, artık daha geniş alanlarda, bir günde yapılan iş bir saatte yapılabilecek. Böylece en revaçta Türk yemekleri arasında yer alan, birçok lüks restoranın vazgeçemediği çok özellikli bir ürün olan ve sadece bu bölgede yetişen İspir Fasulyesi’nin üretim ve satışının daha da artması hedefleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.