İlçeler Haber Girişi : 03 Ekim 2012 10:00

İspir'in ciğerleri yanıyor

İspir'in ciğerleri yanıyor
Erzurum’un İspir ilçesine bağlı Aksu köyündeki Kadıbağı mahallesi yaylasında 3 gün önce çıkan yangın söndürülemiyor.
Erzurum Ajans-Erzurum’un İspir ilçesine bağlı Aksu köyündeki Kadıbağı mahallesi yaylasında 3 gün önce çıkan yangın söndürülemiyor. Yangında şuana kadar 30 hektarlık ormanlık alanın kül olduğu belirtiliyor. Ormanlık alanda yol olmadığı için itfaiye araçları yangına müdahale edemiyor. İtfaiye ekipleriyle birlikte İspirli vatandaşlar kendi çabalarıyla yangını söndürmeye çalışıyor. Vatandaşlar eğer bir yangın helikopteri gönderilmezse ormanın tamamen kül olacağını söylüyorlar. Vatandaşlar yangının köylere sıçramasından korkuyor.

Edinilen bilgiye göre, Yangın ormanlık arazide bulunan cam kırıklarının mercek görevi görerek kuru otları tutuşturmasıyla meydana geldi. Yangına İspir Orman İşletme Müdürlüğü ve İspir itfaiyesince müdahale edilmeye çalışılıyor.

Baki Uzun, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bizim ciğerlerimiz yanıyor. Biz buna göz yumamıyoruz. İspir halkı olarak gece gündüz demeden yangını söndürmeye çalışıyoruz. Ama yangın Helikopteri gelmezse köylerde tehlikede biz Boşuna İspir Allah'a Emanet demiyoruz. Biz böyle bir yangını kendi imkanlarımızla söndüremeyiz. Yangını söndürmek için çalışan bazı arkadaşlarımızdan yaralananlar oldu. Yemeğimizi bile burada yer olduk bir an önce yangını söndürmek için çalışıyoruz. İspirimizin doğasını da yok etmeyelim yetkililere sesleniyorum Bize yangın helikopteri yollayın. İspire sahip çıkın. Göz göre göre yanmasın ormanlarımız.” Diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.