Türkiye Haber Girişi : 27 Temmuz 2014 04:00

İsrail, ateşkesi Pazar gecesine kadar uzattı

İsrail, ateşkesi Pazar gecesine kadar uzattı
İsrail, Birleşmiş Milletler'in talebi üzerine tek taraflı olarak ateşkesi Pazar gece yarısına kadar uzattı.
Erzurumajans-Saldırılarını dün Sabah 8'den başlamak üzere 12 saatliğine durdurma kararı alan İsrail ateşkesi gece yarısına kadar uzattı. Hamas bu kararı tanımayıp ek ateşkes süresinde İsrail'e 3 füzeyle saldırdı. Gece yarısı yapılan en son açıklamada İsrail, BM'nin talebi üzerine ateşkesi Pazar gece yarısına kadar uzattığını duyurdu.

12 SAATLİK ATEŞKES UZATILDI

İ
srail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında abluka altındaki Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. Filistinli direniş grupları ve İsrail, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un 12 saatlik ateşkes talebini kabul etmiş, geçici ateşkes Sabah 08.00'de yürürlüğe girmişti. Akşam saatlerinde yapılan açıklamada ateşkesin 4 saat daha uzatıldığı açıklandı. Hamas'tan yapılan açıklamada bu ek ateşkes süresinin tanınmayacağı bildirildi. Hamas'ın açıklamasının ardından İsrail ordusu Gazze'den 3 füze atıldığını duyurdu. Gece yarısı yapılan en son açıklamada ise İsrail BM'nin talebi üzerine ateşkesi Pazar gece yarısına kadar uzattığını duyurdu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.