Bölge Haber Girişi : 26 Ekim 2009 01:38

İstanbul AK Parti teşkilatı Erzurum'a taşındı!..

İstanbul AK Parti teşkilatı Erzurum'a taşındı!..
İstanbul AK Parti İl Genel Meclis üyesi Erzurumlu işadamı Fuat Kulaçoğlu'nun daveti üzerine AK Parti Istanbul İl Genel Meclis üyeleleri, il yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve bürokratlardan oluşan 240 kişilik bir heyet hafta s

PALANDÖKEN BULUŞMASI'NDAN KARELER 

Erzurum Ajans-İstanbul AK Parti İl Genel Meclis üyesi Erzurumlu işadamı Fuat Kulaçoğlu'nun daveti üzerine AK Parti Istanbul İl Genel Meclis üyeleleri, il yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, kaymakamlar ve ilçe başkanlarından oluşan 240 kişilik bir heyet Erzurum'a geldi. İstanbul İl Genel Meclis üyeleri ile Erzurum AK Parti İl Genel Meclis üyeleri Kayak Federasyonu tarafından Palandöken Dağı'ndeki Dedem Otelde verilen akşam yemeğinde buluştu.

Yemekte konuşan İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak, Erzurum’u tanımak anlamında düzenlenen bu gezinin çok önemli olduğun belirtti.İstanbul İl Genel Meclisi’nin sadece AK Parti grubunda 17 Erzurumlu arkadaşlarının olduğunu anlatan Koçak, “Erzurumlu hemşerilerimiz İstanbul siyasetinde oldukça etkin. Bir milletvekili, belediye başkanı ve meclis üyesi arkadaşımız var. Erzurum’u bize yakından tanıma şansı veren bu gezi için İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşımız Fuat Kulaçoğlu’na, bizi en iyi şekilde ağırlayan Belediye başkanlarımıza, Valimize, Atatürk Üniversitesi Rektörümüze ve diğer bütün yetkililere teşekkür ediyorum”dedi.

 

ÖZER AYIK 2011’İ ANLATTI

 

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı yemekte, konuklara  2011 hazırlıkları ve yatırımları hakkında bilgi veren Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ise  Erzurum'un ve Türkiye'nin kış sporları açısından hak ettiği yeri kısa sürede alacağını söyledi. Ayık, "2011 yılında Erzurum'da yapılacak olan Üniversitelerarası Kış Oyunları, Uluslararası arenada hak ettiğimiz yere gelebilmemiz için çok önemli. Bu organizasyonun Erzurum da olduğu kadar bölge açısından da önemi var. Tüm Doğu Anadolu hatta Güneydoğu Anadolu bölgesinin sosyo ekonomik açısından kalkınması için gerekli bir proje. Zaten kayak sporunun farklılığıda burada. Sadece spor değil, sosyal ve ekonomi faaliyet gösteren bir sektör.

 
Ayrıca tüm ülke açısındanda ekonomik getirileri olması açısından çok önemli. Dünya bizi deniz, kum ve güneş ülkesi olarak tanıyor. Üç tarafı denezlerle çevrili bir ülke. Evet doğru yaz turizminde önemli bir potansiyelimiz var.  Ancak ülkemizin fiziki haritasını alıp baktığımızda farklı bir gerçek karşımıza çıkıyor. Bu ülkenin yüzde 60'ı dağlık alan, altı ayını karın altında yaşamaya mahkum en az 20 ilimiz var. Deniz seviyesinden yüksekliği ortalama bin 132 metre. Ankara'dan kırmızı bir çizgi çekip doğuya baktığımızda bu ortalama bin 500 metrenin üzerine çıkıyor. Dünya'da kayak denilince akla önce Alp'ler geliyor. Alpler de kayak yapılan en yüksek nokta bin 200 ila bin 300 civarında. Ama ülkemizde çoğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde olmak üzere yüzden fazla dağımız ve yükseltimiz var" diye konuştu.

 

BAKAN AKDAĞ’DAN BİRLİK MESAJI

 

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Büşükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in de konukları selamlayan birer konuşma yapmasını ardından davetliler arasında yer alan Sağlık Bakanı Recep Akdağ kürsüye geldi. Bakan Akdağ, kış turizminin önemine değinerek. 7 yıllık iktidarlarını değerlendirerek insana büyük önem verdiklerini  belirtti. Bakan Akdağ "Türkiye'nin güçlenmesinden, devletin kök salmasından bahsediyorum. Devletler insanlar için kurulur. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaksa önce insanın payidar olması lazım. Bu günlerde bu düşünce ile hükümetimiz demokratik açılımla yeni bir atılım yaşıyoruz. Türkiye için Erzurum çok önemli bir örnektir. Bu şehrin tarihinde ayrılık, gayrılık olmamıştır. Bu şehrin insanları farklı etnik kökenlerden, farklı mezheplerden olsalar da hep kardeşlik içinde yaşadılar. Buna Türkiye'nin ve çocuklarımızın ihtiyacı var. Biz sağlık politikamızı da insan üzerine bina ettik" dedi.

 

AMACIMIZ ERZURUM’U TANITMAK

 

Geziyi organize eden Erzurumlu İşadamı ve Tuzla Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Fuat Kulaçoğlu ise kendisinin kayak sporuyla da yakından ilgilendiğini belirterek, "2011'de Erzurum'da büyük bir kayak organizasyonu gerçekleştirilecek. İstanbullu konuklara ortamı göstermek ve şehrimizin tarihi ve kültürel dokusunu tanıtmak için geldik. Şu ana kadar gördüklerinden çok memnun kaldılar.Erzurum’un tanıtımı açısından çok verimli bir gezi oldu" dedi.

 

Yemek sonrasında, İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak, Erzurum Valisi Öztürk, Rektör Koçak, Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler ve Sağlık Bakanı Akdağ’a çeşitli hediyeler verdi. Gece konuklara sunulan fasıl dinletisiyle sona erdi. (www.erzurumajans.com)

 

PALANDÖKEN BULUŞMASI'NDAN KARELER 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.